Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Överdrivet Ronaldo-fokus på Ten Hags presskonferens / Phelan inte kvar i tränarstaben

Veckans första nyhetssvep är här och det bjuds framför allt på presskonferens med Erik ten Hag inför mötet med Liverpool imorgon. Så mycket om motståndarna blev det emellertid inte, då egentligen allt hade en vinkel som innefattade Cristiano Ronaldo. Vidare får vi veta att Mike Phelan numera inte är en del av tränarstaben men 59-åringen ser ändå ut att stanna inom klubben som ambassadör. 

Apropå tränare och deras karriärer noterar vi även att Wayne Rooney återvänder till den amerikanska huvudstaden. Den här gången för att träna DC United, som han tidigare representerade som spelare.

Ten Hags presskonferens

Om möte med Liverpool

Presskonferensen inleddes med frågor från utländsk media (dvs icke-brittisk). Det var ett par tämligen intetsägande frågor, där svaren blev korta. Typ som att det ska bli intressant att möta Liverpool och att det blir en bra värdemätare.

Överlag var det inte så att nederländaren verkade vara lyrisk över att sitta uppe på podiet.

Om Ronaldo-situationen

Simon Stone från BBC tog tag i situationen med Ronaldo och frågade vad status var där. På det svarade Ten Hag att det rör sig om privata angelägenheter. Inte mer än så.

52-åringen understryker dock att man räknar med Ronaldo under säsongen och att dialogen dem emellan är god.

Han är åtminstone inte till salu.

Om kaptensvalet

”Harry Maguire är vår lagkapten,” blir det enkla svaret.

”Det tar lite tid att lära känna spelare men Harry har varit kapten ett par säsonger nu, så det är större beslut egentligen.”

Om Malacia och ytterligare värvningar

Med nyförvärvet på vänsterbacksplatsen Tyrell Malacia menar Ten Hag att han är en modern ytterback med bra försvarsspel. Bidrar även bra offensivt.

”Vi vill inte bara ha nya spelare, vi vill ha rätt typ av nya spelare. Truppen är bra och det finns stor potential. Det är först när vi ser att en spelare utifrån kan göra märkbar skillnad som vi kommer börja agera.”

På frågan om det är nära med Lisandro Martinez från Ajax och Christian Eriksen får journalisterna svaret:

”Vi vill ha rätt spelare,” följt av en lång tystnad. På en senare fråga säger han dock att mittfältet behöver förstärkas.

Om Rashford och Martial

Frågan om vilken position som kan tänkas passa Marcus Rashford respektive Anthony Martial var en fråga som kom upp. Ten Hag menade dock att det än är tidigt att utvärdera och att många matcher ska spelas. De fungerar bra tillsammans och kan göra stor skada på motståndarförsvar.

Om nytt spelsätt

Det är en process att inför ett nytt spelsätt och det tar lite tid. Det beror också på spelarnas kompetens. Det tar mer tid än ett par veckor att sätta nya mönster.

Rooney återvänder till staterna

Wayne Rooney gjorde en sejour i MLS och DC United mellan 2018-2020 som spelare innan han flyttade tillbaka till öarna och Derby County.

36-åringen gjorde allt i sin makt för att rädda kvar Derby i The Championship, efter att klubben försatts i en svår ekonomisk. Trots stora poängavdrag var Rooney nära att hålla klubben kvar men det slutade med en degradering till League One.

Rooney lämnade för ett tag sedan Derby och är nu i stället klar för en återkomst till DC United, men nu som tränare alltså.

Det har i skrivande stund inte bekräftats något men att Rooney själv anlänt till staterna gör att vi kan lägga ihop ett plus ett ganska enkelt.

Phelan kan bli ambassadör

Mike Phelan kommer inte ingå i Erik Ten Hags tränarstab under säsongen. I stället ser den 59-årige före detta Unitedspelaren ut att få en roll som ambassadör för klubben.

Detta uppger The Telegraph.

Groenen coronasmittad

Jackie Groenen spelade från start när Nederländerna och Sverige premiärspelade i EM under lördagen, där slutresultatet blev 1-1.

Efter matchen stod det klart att Unitedmittfältaren testat positivt för Covid-19. 

Spelschema imorgon

Women’s Super League släpper imorgon spelschema för säsongen 2022/23.

Det släpps 16.00 svensk tid, håll utkik på Muss.se!

Pogba återvänder till Juventus

Till sist noterar vi att Paul Pogba är klar för en ny sejour i Juventus, klubben vilken han kom från till United 2016.

Fransmannen presenterades under dagen av sin nya klubb.