Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Officiellt: Rachel Williams klar för Manchester United
Veterananfallaren återförenas med Marc Skinner

Manchester Uniteds damlag har gjort klart med sommarens andra nyförvärv. Det är veterananfallaren Rachel Williams som ansluter till klubben från Tottenham.

Williams, 34 år gammal, är ett bekant namn för Uniteds tränare Marc Skinner. De båda jobbade tillsammans i Birmingham för några år sedan. Williams har signerat ett tvåårskontrakt med United. När Williams gör sin Uniteddebut kommer hon att bli damlagets äldsta utespelare någonsin.

Rachel Williams säger:

Jag är väldigt glad att flytta till den här fantastiska klubben.

Det är en stor möjlighet jag har fått och jag ser fram emot att komma igång. United har en bra trupp och jag är uppspelt över att arbeta med de här flickorna den kommande säsongen.

Jag tar med mig erfarenhet från den här ligan till gruppen, tillsammans med min hundraprocentiga arbetsinsats och vilja att vinna varenda match – jag kan garantera det.

Marc Skinner säger:

Det är fantastiskt att Rachel kommer till oss i den här spännande tiden för laget.

Hon erbjuder enorm erfarenhet och kunskap, varmed hon kan hjälpa till att förbättra lagets och individuella spelares prestationer.

Hennes karaktär kommer att vara en nyckel för den långsiktiga visionen att ge oss verktygen för framgång.

Kort om Rachel Williams

Rachel Williams föddes i Leicester i början av 1988. Redan som tolvåring började hon spela för Leicester City och hon fick tidigt chansen i a-laget. Karriären fortsatte sedan i Doncaster Rovers Belles och efter en kort sväng hemma i Leicester flyttade hon 2011 till Birmingham City. De här åren var hennes bästa i karriären och hon gjorde 21 mål på 38 ligamatcher för Birmingham.

Det blev tre år i Birmingham och sedan ett år i Chelsea. Därefter följde några år i Notts County Ladies innan hon återvände till Birmingham. Karriären fortsatte i Tottenham 2020 och nu blir det alltså Manchester United för Williams.

I landslagssammanhang spelade Rachel Williams U19-EM redan som 17-åring. När FA 2009 för första gången signerade spelare på centrala kontrakt var Williams en av 17 utvalda spelare och den enda som ännu inte hade debuterat i a-landslaget. Debuten skulle komma kort därefter men Williams landslagskarriär lyfte aldrig på riktigt. Hon spelade OS 2012 men annars lämnades hon utanför truppen inför de stora mästerskapen och totalt blev det bara 13 landskamper (4 mål) för Williams.

Williams är en hårt arbetande anfallare som är mycket bra på huvudet. Hon besitter ett bra passningsspel och hon kommer givetvis bidra med erfarenhet i United.

Samtidigt är hennes statistik inte den mest imponerande. Den gångna säsongen gjorde hon 4 mål och 2 assists på 22 ligamatcher (21 från start) för Tottenham. Det kan nog förmodas att hon i United primärt kommer att användas som inhoppare, men det är en värvning som har kritiserats av klubbens supportrar.

Rachel Williams

Namn: Rachel Louise Williams
Född: 10 januari 1988, i Leicester, England
Position: anfallare
Längd: 169 cm
Tidigare klubbar: Leicester City (2004-2008), Doncaster Rovers Belles (2008-2010), Leicester City (2010), Birmingham City (2011-2013), Chelsea (2014), Notts County Ladies (2015-2017), Birmingham City (2017-2020), Tottenham Hotspur (2020-2022)
Landslag: 14 landskamper/4 mål för England (13/4) och Storbritannien (1/0)
Titlar: inga