Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Damerna inleder mot Tottenham / På plats down under / Martínez närmare

Onsdagssvepet innehåller uppdateringar och rykten både på dam- och herrsidan. Det står nu klart att damerna inleder säsongen mot Tottenham. I övrigt kan vi bland annat rapportera att herrarna landat i Australien med en fin insats i ryggen och att Lisandro Martínez närmar sig United. 

Damerna inleder mot Tottenham

WSL inleds den 11 september för Uniteds del och avslutas mot Liverpool den 28 maj. Det blir en intressant säsong och där Skinner ta försöka ta laget några snäpp framåt. Spelschemat kan ses i sin helhet på vår hemsida https://muss.se/manchester-united-damlag/dammatcher/.

På plats down under

Efter en fin insats mot Liverpool i Thailand så har United nu landat i Australien. Mötet med Melbourne Victory går av stapeln på fredag med start klockan 12.05. Det återstår att se om Ten Hag kommer att ställa upp med samma lag eller börja med några yngre spelare denna gång. Ten Hag var mycket nöjd efter matchen mot Liverpool men tonade ned resultatet då Liverpool spelade med “tre uppsättningar” (citat).

Martínez närmare

Vi nås av rykten från James Ducker att Lisandro Martínez närmar sig United. Enligt rapporten har Ajax allt svårare att stå emot argentinarens önskan att lämna Holland och budet på 46 miljoner pund. Ajax har enligt uppgift krävt 50 miljoner pund tidigare, men kan nu komma att acceptera ett något lägre bud som ändå ses som väldigt bra.

Martínez hyllas för sin snabbhet, aggressivitet och goda förmåga en mot en, något som Ten Hag vill se mer av hos mittbackarna överlag.

 

Fish ersätter Tuanzebe

Axel Tuanzebe rapporterat ha lämnat truppen och rest hem för att ta hand om personliga angelägenheter i England. Will Fish kommer att ansluta till laget och den fortsatta försäsongsturnén.

Staniforth med i Uniteds förberedelser

De spelare som inte närvarar med det engelska landslaget i EM har börjat försäsongsträningen. Bland dem kan vi se den viktiga mittfältaren Lucy Staniforth som förväntas förlänga sitt kontrakt även om det inte kommunicerats ännu. Saknas gjorde bland annat Kirsty Smith som ryktas bort till West Ham.

Rooney klar för D.C United

Wayne Rooney är klar som tränare för D.C United, laget från Washington. Han spelade där under säsongen 2018-2019 och gjorde stor succé med bland annat 25 mål på 52 matcher.

Dave Kasper, President of Soccer Operations for D.C. United, säger:

Wayne är en vinner och tävlingsmänniska. Hans arbete med etik och vad han kräver av sig själv och andra är outstanding. Waynes inställning till spelet och den spelstil han vill spela går bra ihop med vår filosofi och vi tror han är rätt person för att leda den här klubben framåt.

 

Ona Batlle med i tung förlust

Uniteds försvarare Ona Batlle spelade åter igen för Spanien i EM men denna gång var motståndet för svårt. Tyskland imponerar och tog en fin skalp i och med segern mot Spanien med 2-0 i går kväll.

Res med oss till Manchester!