Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Melbourne Victory - Manchester United
Fortsätt i rätt riktning, men minska misstagen

Efter vinsten i Bangkok så tar sig nu Erik ten Hag och hans mannar sig till Australien där man kommer att spela tre matcher. Den första av dessa spelas imorgon och motståndet är Melbourne Victory, där vi eventuellt kommer att få se ett familjärt ansikte i hemmalaget.

Manchester United

Erik ten Hag inledde sin United-karriär på bästa sätt med en 4-0 seger över Liverpool, men trots det så medger holländaren själv att det finns mycket att jobba på. Nu kommer motståndet att vara lite lättare så förhoppningsvis kan man minska de misstagen som Ten Hag nämnde i en intervju efter tisdagens match.

Efter att ha startat matchen mot Liverpool med en relativt ordinarie elva så skulle jag inte bli förvånad om Ten Hag gör några ändringar i morgondagens startelva. Hur man ställer upp formationsmässigt tror jag inte kommer att ändras, utan det kommer med stor sannolikhet vara en 4-2-3-1:a, eventuellt en 4-3-3:a i vissa situationer.

David de Gea lämnade tisdagens match med en skada, dock är det oklart hur allvarlig den är. I vilket fall så skulle detta kunna vara en match där Tom Heaton får starta, och sedan kanske Matej Kovar tar över i andra halvlek, förutsatt att Ten Hag tar sig an denna matchen likt matchen mot Liverpool.

Det är såklart svårt att veta hur holländaren tänker när det kommer till upplägget och matchplanen. Om han väljer att byta ut hela laget efter 45 minuter så spelar det ju mindre roll vilka som startar och vilka som börjar på bänken. Utan det enda jag vill se är en bra mix mellan rutinerade och unga spelare, alltså inte som i tisdags där man ställde upp med sitt starkaste lag första 45, och ett betydligt svagare i andra halvlek.

Jag hoppas att spelare som Ethan Laird, Alejandro Garnacho och Hannibal får speltid, något de inte fick mot Liverpool. Förhoppningsvis är också James Garner redo för spel efter att ha missat tisdagens match. Både Amad och Facundo Pellistri fick spela en halvlek i tisdags där Amad stod för assisten till Pellistris 4-0 mål. Imorgon hoppas jag att de får mer speltid, men gärna tillsammans med några ordinarie spelare.

Nu är det väl dags för Alejandro Garnacho att få speltid?

Nyförvärvet Tyrell Malacia gjorde sin debut tisdags och det gick väl sådär. Det blev några dåliga toucher och en del felpass men trots det så ser jag gärna att han får spela en del imorgon.

Om jag skulle få bestämma morgondagens startelva så skulle den bestå at Tom Heaton i mål, enbart på grund av De Geas skadekänning. Annars hade jag gärna sett spanjoren mellan stolparna då han behöver vänja sig vid Ten Hags spelstil, vilket innebär att han måste ha en högre utgångsposition för att man på så sätt ska kunna spela med en högre backlinje.

Backlinjen hoppas jag består av Ethan Laird, Eric Bailly, Raphaël Varane och Tyrell Malacia. Dock tror jag att Wan-Bissaka kommer att starta som högerback, men resten av backlinjen tror jag absolut vi kan få se imorgon. Det verkar även finnas en chans att Harry Maguire är redo för spel, iallafall i 45 minuter.

Jag förväntar mig att mittfältet kommer att se annorlunda ut jämfört med i tisdags. Bland annat tror och hoppas jag att Donny van de Beek får starta, och jag tycker även att Zidane Iqbal förtjänar speltid efter sin prestation i tisdags.

Framåt hoppas jag att vi får se en frontfyra med Pellistri, Fernandes, Garnacho och Martial.

Melbourne Victory

Melbourne Victory är ett av Australiens mest framgångsrika fotbollslag. Man har vunnit fyra A-League Championships och tre A-League Premierships, som ges till det lag som vann grundserien. Utöver det har man också vunnit den australiensiska cupen två gånger, där den senaste vinsten kom förra säsongen.

Morgondagens match blir lagets första denna säsongen, och man hoppas att den kommande säsongen ska bli ännu bättre än den föregående, där man slutade 2:a i ligan för att sedan åka ut i semifinalen i slutspelet.

Man har fått in några nya spelare där en viss portugis sticker ut lite extra. Den förra United-spelaren Nani blev klar för laget för bara några dagar sedan och förhoppningsvis är han redo för spel imorgon. Portugisen har också själv pratat om möjligheten att möta sitt gamla lag. Då sa han följande.

“Jag skulle vilja det. Jag vet inte. Jag har precis kommit till landet och det är en lång flygresa. Det finns många saker att göra för att förbereda sig. Först och främst måste kroppen vara redo att spela eftersom att jag vill ge 100 procent.
“Som spelare vill jag alltid spela så ge mig fem minuter så är jag redo! Låt oss se. Jag måste jobba och förbereda mig för att vara redo.”

Får vi se Nani på plan imorgon?

Övrigt

Vi har också en svensk koppling till Melbourne Victory då Ola Toivonen var en del av laget mellan 2018 och 2020, och svensken gjorde det bra. På 38 matcher blev det 23 mål för Toivonen. Bland annat blev han utnämnd till säsongens lag och fick också ta över kaptensbindeln inför säsongen 2019-20.

Matchen kommer att spelas på Melbourne Cricket Ground, och förhoppningsvis blir det en publikfest. Arenan rymmer nämligen över 100 000 människor. Det är inte heller första gången som Manchester United kommer att spela på arenan. I juli 1999 mötte man Australiens landslag i en träningsmatch som slutade 2-0 till United, efter mål från Jesper Blomqvist och Nicky Butt.

Matchinformation

Melbourne Victory
Manchester United
Turnering: Träningsmatch
Tid: Fredagen den 15 juli 2022, 12.05
Plats: Melbourne Cricket Ground, Melbourne
Teve: MUTV

Manchester United

Målvakter: De Gea, Heaton, Bishop, Kovár
Försvarare: Bailly, Dalot, Fish, Laird, Lindelöf, Maguire, Malacia, Shaw, Telles, Varane, Wan-Bissaka
Mittfältare: Amad, Fernandes, Fred, Garner, Hannibal, Iqbal, McTominay, Pellistri, Savage, Van de Beek
Anfallare: Chong, Elanga, Garnacho, Martial, Rashford, Sancho
Oviss status: Fish (anslöt sent), De Gea, Garner, Maguire (skadekänningar)
Förmodad frånvaro: Ronaldo, Tuanzebe (personliga skäl), Jones (individuell träning), Williams (skadad), Mengi (oklart), Fernández, Shoretire (med U21), Henderson (utlånad), Greenwood (otillgänglig)