Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Martinez väldigt nära / Maguire tillgänglig imorgon / Chelsea tackar nej till Ronaldo

I dagens nyhetssvep kan vi rapportera att Lisandro Martinez närmar sig en flytt till Manchester United. Vidare så har Erik ten Hag haft en presskonferens under dagen inför morgondagens match mot Melbourne Victory, där han bland annat pratade lite om Harry Maguire, Jadon Sancho och Donny van de Beek. Till sist har vi också lite nyheter kring Frenkie de Jong och Cristiano Ronaldo.

Martinez väldigt nära

Lisandro Martinez är väldigt nära en flytt till Manchester United. Enligt Mike Verweij så är United och Ajax nästan överens om en övergångssumma som ska ligga på cirka €55 miljoner inklusive bonusar. Enligt Verweij så var det United-legendaren Edwin van der Sar som fick affären i rätt riktning och man förväntas ha en överenskommelse klar under dagen.

Tidigare idag beskrev också den trovärdige Simon Stone förhandlingarna som  ”avancerade” och att en överenskommelse kan bli klar redan idag.

Ten Hags presskonferens

Erik ten Hag pratade tidigare under dagen med media inför morgondagens match. Där fick han bland annat frågor om Harry Maguire, Jadon Sancho och vilken som är Donny van de Beeks bästa position, och såklart en del annat.

Om Harry Maguire så sade holländaren att mittbacken kommer att vara tillgänglig imorgon och spela iallafall en halvlek.

Han fick också frågan om han kommer att spela Jadon Sancho på högerkanten, som var tanken när engelsmannen värvades förra året. På det svarade Ten Hag att han var glad att se hur komfortabel Sancho såg ut på högersidan och fortsatte med att prata om hur viktigt det är att ha balans i anfallet så att man kan hota från båda kanterna.

Såklart fick han också en fråga om Donny van de Beek och vilken position som passar honom bäst. Där svarade han att van de Beek kan spela både i en djupare och i en mer avancerad position, men att han är bäst när han får hålla till nära eller i motståndarnas straffområde.

Hela presskonferensen går att se här.

Överenskommelse för De Jong klar

Den mest långdragna transferhistorien på länge fortsätter. Enligt Fabrizio Romano så har United och Barcelona kommit överens om en övergångssumma för Frenkie de Jong.

Summan ska ligga på €75 miljoner, vilket dock kan stiga till €85 miljoner. Romano menar dock att de personliga villkoren fortfarande är ett problem då holländaren helst vill stanna kvar i den spanska klubben.

Chelsea tackar nej till Ronaldo

Det blir ingen Cristiano Ronaldo i Chelsea nästa säsong. Enligt The Telegraphs Matt Law så har londonklubben valt att inte värva portugisen efter diskussioner mellan Tomas Tuchel och den nya ägaren Todd Boehly.