Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Eriksen klar!

Så är säsongens andra värvning äntligen klar. Christian Eriksen har varit på gång ett tag och nu bekräftar alltså United att värvningen är i hamn. Eriksen har efter den abrupta kollapsen i EM sommaren 2021 spelat både för landslaget och även gjort elva matcher för Brentford under 2022. 

Efter värvningen av Tyrell Malacia har uppgifter gjort gällande att Eriksen kommer bli näst på tur jämte Lisandro Martínez. Under eftermiddagen idag står det alltså klart att den danske mittfältaren ansluter till United. Det blir intressant att se vad han kan göra, nivån är fortsatt hög och Ten Hag håller Eriksen högt.

Christian Eriksen uttalar sig:

Manchester United är en speciell klubb och jag kan inte vänta att få börja. Jag har haft förmånen att spela på Old Trafford men aldrig i den röda tröjan, det kommer vara en fantastisk känsla.

Jag har sett Eriks arbete i Ajax och vet vilken detaljnivå han och hans team har i sina förberedelser varje dag. Det är helt klart en väldigt bra tränare. Jag har pratat med honom om hans vision och hur han vill spela och är bara mer taggad inför framtiden. Jag har fortfarande höga mål, jag vet vad jag kan åstadkomma och detta blir ett utmärkt sätt att fortsätta min resa.

John Murtough uttalar sig om Eriksen:

Christian har varit en av de bästa offensiva mittfältare i Europa under hela hans karriär.  Det är inte konstigt att han hade flera val denna sommaren. Vi är väldigt glada att han är övertygad om att vi är rätt klubb för honom.

Därutöver har han en fantastisk teknik. Christian kommer även att bidra med värdefull erfarenhet genom sina ledaregenskaper, och vi ser fram emot att få dra fördel av alla dessa kvaliteter på planen den kommande säsongen och fortsättningsvis.

Christian Eriksen har signerat ett kontrakt som löper över juni 2025. Han har gjort totalt 38 mål för Danmark på 115 matcher och på sina 237 matcher i Premier League har han gjort 52 mål och 71 assist.

Vi hälsar vår danske vän hjärtligt välkommen!