Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Melbourne Victory - Manchester United 1-4
Martial sprakar till liv i behaglig vinst

Försäsongens andra match mot (i australiska mått mätt) framgångsrika Melbourne Victory slutade med en till synes behaglig seger med siffrorna 4-1. Eter lite inledande kramp spelade United med båda sina elvor tillräckligt bra för att vinna komfortabelt. En lite tråkig men väntad startelva byttes ut mot en spännande och ung uppställning efter 45 minuter. 

Startelvan – trist men väntad

För alla som minns förra säsongen med viss skräck är det förstås ingen upphetsande elva som ställdes ut från start. Däremot är den väntad och kanske ännu den bästa. Ten Hag vill förstås lära känna samtliga spelare och se dem hantera en delvis ny spelstil. Vi kunde notera att Victor Lindelöf och Harry Maguire bytt plats i mittförsvaret så Victor spelade till vänster. Efter en något osäker inledning och ett baklängesmål där Victor inte är fullt med på noterna blev det mer stabilt.

United rullade efter hand ut Melbourne och lyckades till slut sätta två mål under första halvan. Stundom var det frustrerande och dåliga minnen från förra säsongen kom till liv men det fanns ljusglimtar, särskilt då kanske på högerkanten med Sancho i spetsen. I slutet av halvleken lyckas vi så sätta två mål och därefter kändes matchen avgjord.

Andra elvan ger blandade känslor

Andra halvleks elva innehöll någon överraskning men mest förvånande är det kanske att Hannibal och Garnacho inte fick någon speltid idag heller. De har hyllats för sina insatser förra säsongen men kanske har Erik ten Hag den koll han vill ha på dem och väljer att spela övriga yngre talanger. I intervjun efter match framgår att han vill testa samtliga talanger för att se om de kan bidra under säsongen eller om de bäst går på lån.

Personligen är jag verkligen imponerad av Zidane Iqbal, han känns stark, spännande och bollsäker. Jag hoppas på ett genombrott i år. Övriga unga förmågor gör heller inte bort sig utan spelar med självförtroende. Bland de erfarna ser Rashford piggare ut än vad han gjort under våren vilket känns mycket positivt. Donny van de Beek verkar dock fortsatt slita för att få till det och Eric Bailly blandar riktigt fina aktioner med farliga felpass. En del är sig alltså likt.

Vi kan notera att Melbourne Victory gjorde få byten. Nani fick några minuter i slutet till publikens glädje.

Iqbal imponerar på undertecknad

Proaktivt och bollförande?

Erik ten Hag har betonat att laget måste vara pro-aktivt i alla situationer med och utan boll. Att laget vill spela med mycket boll och pressa högt märks från och till. Ingen är väl direkt fiende med bollen men alla är heller inte goda vänner ännu. De förväntade nyförvärven (Martínez, Eriksen, De Jong?) känns rätt med tanke på bollskicklighet och kan nog lyfta standarden en nivå. Även Zidane Iqbal känns helt rätt, tycker jag.

Ten Hag sa efter matchen att Melbourne Victory gjorde det svårt för United genom att sitta lågt men att laget till slut lyckades skapa chanser och mål.

Martial sprakar till liv

Något vi också måste nämna är att Anthony Martial, den sedan länge utdömde, faktiskt ser ut att ha vaknat till liv. Det känns som att han är mer vän med bollen nu än tidigare och gör en del fina aktioner. Visst, motståndet är inte det allra vassaste men det känns ändå lite spännande och fransmannen kan nå gamla höjder igen. Vi vet alla att Martial med sin högsta nivå kan hamna i riktiga målstim och i de stunderna är han väldigt viktig för lagets framgångar. Det känns dock ännu för tidigt att dra några slutsatser om Martials säsong.