Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Intervju med Ten Hag / Ajax jagar Laird / Leon inhoppare för Kanada

Dagens nyhetssvep innehåller främst en lång intervju med Erik ten Hag där han svarade på ett antal frågor om bland annat Cristiano Ronaldo, Harry Maguire och Frenkie de Jong. Vidare så ska Ajax vara intresserade av Ethan Laird, och sist har vi lite landslagsnyheter.

Lång intervju med Ten Hag

Erik ten Hag har gjort en lång intervju med media där han pratade om ett antal olika ämnen. Saker som togs upp var bland annat Cristiano Ronaldos framtid, Frenkie de Jong, och Harry Maguire.

Det är ingen hemlighet att Cristiano Ronaldo har bett om att få lämna Manchester United, men enligt United-tränaren kommer det inte att hända. Istället nämner han möjligheten att portugisen kan stanna ytterligare en säsong då man har en option att förlänga Ronaldos kontrakt till 2024.

Ten Hag fortsatte med att bekräfta att Ronaldo är en viktig del i hans planer inför den kommande säsongen, och han har ingen tvekan om att portugisen kan spela den fotbollen som holländaren vill spela.

”Jag tror att Cristiano är kapabel att göra det [pressa]”.

”I sin karriär har han visat allt. Jag har mina krav. Vi vill spela på ett visst sätt. En toppspelare kan bidra och Ronaldo är en absolut toppspelare i vår trupp.”

Dock medger han att han inte är säker på när Ronaldo kommer att ansluta till laget.

Ten Hag fick också frågor om Harry Maguire, och holländaren hoppas att hans fortsatta förtroende för engelsmannen ska hjälpa honom att ta sig tillbaka till sin bästa form.

”Det kan hjälpa, jag kommer att stödja honom så mycket jag kan.”

”I slutändan måste han göra det själv och han har egenskaperna för att göra det. Han har visat det så ofta tidigare. Jag ser alltid kaptenskapet som en fråga som jag dikterar. Lagbygget för mig är en viktig punkt och jag pratar alltid om en grupp ledare. Kaptenen är väldigt viktig och jag är nöjd med honom.”

Han fick också frågan om Maguire, nu som kapten också kommer vara förstavalet som mittback.

”Jag tror att han är det. Han har bevisat det tidigare men han måste också bevisa det i nuet och i framtiden. Han har spelat 60 gånger för England. Harry är verkligen imponerande och jag förväntar mig mycket av honom men det finns också intern konkurrens och det är vad en klubb som Man United behöver.”

Såklart fick United-tränaren frågor om Frenkie de Jong, och även om Ten Hag inte pratade direkt om mittfältaren så fick vi en del svar på vad Ten Hag letar efter för sorts mittfältare. 

”Vi letar efter en spelare som kan spela på som hållande mittfältare, men det måste vara den rätta.”  

”Det är inte många i den positionen som klarar den nivå vi kräver. Vi har en lista på de spelare som har kompetensen att spela den rollen och vi slår till så fort spelaren är tillgänglig. När vi inte kan hitta honom måste vi ta itu med spelarna i vår trupp och utveckla en i den positionen.”

Ajax jagar Laird

Enligt rapporter från Holland så ska Ajax vara intresserade av Uniteds högerback Ethan Laird. Högerbacken har bara ett år kvar på sitt kontrakt och ska också vara intresserad av en flytt till den holländska klubben. Hur trovärdiga rapporterna är dock oklart.

Leon inhoppare när Kanada förlorade

Manchester Uniteds Adriana Leon fick spela dryga 25 minuter när Kanada tyvärr fick se sig slagna av USA. Matchen slutade 1-0 till USA efter mål från Alex Morgan.