Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Aston Villa
Kan man avsluta i stil?

Imorgon spelar Manchester United sin sista match i Australien innan man beger sig hemåt till England. Motståndet är Aston Villa, vilket kommer vara ett av de tuffaste testen hittills.

Manchester United

Det har blivit tre vinster på tre matcher och Erik ten Hag måste vara nöjd med hur det har sett ut på planen. I den senaste matchen mot Crystal Palace gjorde man några riktigt läckra mål och det känns som att holländaren redan har satt sin prägel på laget.

Detta är som sagt den sista matchen i Australien innan man vänder hemåt, och om Ten Hag fortsätter med samma spelplan som mot Crystal Palace så kommer vi få se en stark startelva. I tisdags spelade majoriteten av startelvan dryga timmen innan de byttes ut, och det känns som att det blir ett liknande upplägg imorgon. 

Under gårdagens träningspass rapporterades det att truppen delades in i ett första och ett andralag, och antagligen så kommer de spelare som spelade i förstalaget också starta imorgon, och bland de spelarna fanns det inte några direkta överraskningar.

Spelarna i fråga var David de Gea, Diogo Dalot, Harry Maguire, Victor Lindelöf, Luke Shaw, Fred, Donny van de Beek, Jadon Sancho, Bruno Fernandes, Marcus Rashford och Anthony Martial. Det enda som får en att höja lite på ögonbrynen en aning var att Donny van de Beek fanns med i förstalaget. Det kan dock finnas en ganska enkel förklaring till det.

Får vi se Donny från start imorgon?

Scott McTominay genomförde nämligen ett individuellt träningspass på lagets hotell och därmed är det osäkert om han spelar imorgon. Både Raphaël Varane och James Garner var med på träningen och bör finnas med i truppen inför morgondagens match.

Om vi utgår från att startelvan kommer att bestå av de spelare som nämnts ovan så finns det en spelare som kommer att vara extra intressant att följa, och det är Donny van de Beek. Holländaren byttes in till början av den andra halvleken mot Crystal Palace och var direkt inblandad i 2-0 målet där han spelade fram Marcus Rashford som avslutade ett fantastiskt anfall.

Att spela van de Beek istället för Scott McTominay tror jag har en del fördelar. Först och främst är van de Beek betydligt bättre med boll och även en smartare spelare än McTominay, vilket han till exempel visade när han kyligt spelade fram Rashford till lagets andra mål i tisdags.

Sista halvtimmen kommer antagligen att bestå av mestadels reserver/ungdomsspelare och förhoppningsvis är James Garner redo för spel. Jag hoppas även att Alejandro Garnacho får sina första minuter imorgon då han inte fått spela någonting i de tidigare matcherna.

Aston Villa

Även Aston Villa har gått obesegrade i sina tre spelade träningsmatcher, där man slagit Walsall FC, Leeds United och Brisbane Roar FC.

I laget också fått in några nykomlingar. Steven Gerrard har nämligen fått lite förstärkning i form av främst Diego Carlos och Boubacar Kamara, där den sistnämnde ryktades löst till United i januari tidigare i år. Utöver det har man också fått in den svenske landslagsbacken Ludwig Augustinsson.

Om man kollar på hur Gerrard har lagt upp spelplanen i de senaste matcherna så känns det mycket troligt att han kommer att ställa upp med sin starkaste elva från start, och personligen tror jag att man kommer att låta dem spela minst en timme. Alltså så kommer nog upplägget se relativt likadant ut i de båda lagen.

Om man ska spekulera lite kring startelvan så tror jag att den kommer att vara ganska lik den som spelade mot Leeds. Då ställde man upp med Robin Olsen i mål, och en backlinje beståendes utav Matty Cash, Calum Chambers, Tyrone Mings och Lucas Digne, men där tror jag att Carlos kommer att ta Chambers plats.

På mittfältet hittade vi nyförvärvet Kamara, Douglas Luiz och Jacob Ramsey, med Leon Bailey, Philippe Coutinho och Ollie Watkins framåt.

Övrigt

  • Matchen kommer att spelas på Perth Stadium, eller Optus Stadium som den nu heter. På arenan spelas det främst cricket och australiensisk fotboll och den har en kapacitet på 65 000.
  • Matchen spelas 17:45 lokal tid och i Australien är det för tillfället vinter. Därmed kommer det inte att vara speciellt varmt när matchen drar igång imorgon. Prognosen säger att det ska vara runt 14-15 grader vilket är betydligt varmare än vad det var när man spelade i Melbourne.

Matchinformation

Manchester United
Aston Villa
Turnering: Träningsmatch
Tid: Lördagen den 23 juli 2022, 11.45
Plats: Perth Stadium, Perth
Teve: MUTV

Manchester United

Målvakter: De Gea, Heaton, Bishop, Kovár
Försvarare: Bailly, Dalot, Fish, Laird, Lindelöf, Maguire, Malacia, Shaw, Telles, Varane, Wan-Bissaka
Mittfältare: Amad, Fernandes, Fred, Garner, Hannibal, Iqbal, McTominay, Pellistri, Savage, Van de Beek
Anfallare: Chong, Elanga, Garnacho, Martial, Rashford, Sancho
Oviss status: Garner, McTominay, Varane (skadekänningar)
Förmodad frånvaro: Eriksen, Martínez (stannar hemma), Ronaldo, Tuanzebe (personliga skäl), Jones (individuell träning), Williams (skadad), Mengi (oklart), Fernández, Shoretire (med U21), Henderson (utlånad), Greenwood (otillgänglig)