Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fernandez nära Preston / Evig följetong fortsätter / Groenen i svidande förlust

Veckans sista nyhetssvep uppdaterar om de eviga följetongerna De Jong och Ronaldo. I övrigt finns uppgifter på att Alvaro Fernandez närmar sig Preston på lån. Vi följer också upp Jackie Groenens insats i gårdagens förlust mot Frankrike. 

Fernandez nära Preston

Alvaro Fernandez, som inte är med på Uniteds försäsongsturné har synts till på Deepdale Stadium, hemmarenan för Preston North End och lagets match mot Leicester. Att Fernandez kommer att utgå på lån har varit sannolikt ett tag men vilken klubb han hamnar i är fortfarande oklart. Den unge vänsterbacken blev i maj utsedd till U23 bäste spelare och har funnits med i seniortruppen vid ett par tillfällen.

Det återstår nu att se om det blir Preston som igår förlorade mot Leicester med 1-2 i en träningsmatch.

Evig följetong fortsätter

Den eviga följetongen om Frenkie De Jong verkar inte ta slut utan fortsätter. Under lördagkvällen uttalade sig Barcelonas president Laporta till ESPN och fortsätter vidhålla att klubben vill behålla De Jong. Orden öppnar dock för att ”aspekter” behöver redas ut inklusive De Jongs egen vilja. Vi lär få hålla ut ett tag till.

Laporta: ”Frenke de Jong är vår spelare, vi gillar honom verkligen. Vi har fått några bud för Frenkie men har inte accepterat dem fram till nu, eftersom vi vill prata med honom och få reda på exakt vad han vill. Vi behöver reda ut några aspekter av hans situation”.

Även Barcelonas tränare Xavi har uttalat sig (eller inte) om situationen.

Groenen i svidande förlust

Uniteds Jackie Groenen var inte nöjd efter förlusten mot Frankrike igår där Nederländerna inte lyckades komma upp i nivå. Det ska också sägas att Frankrike spelade bra även om de inte lyckades få hål på Nederländerna under ordinarie tid. Groenen spelade hela matchen som slutade 0-1 efter att Frankrike fått straff under förlängningen.

Liksom lagets storstjärna Viviane Miedema råkade Gronen ut för covid tidigare under turneringen och båda kom saknande sannolikt det lilla extra i gårdagens kvartsfinal.

Ronaldorykten fortsätter

Inte heller Ronaldos vara eller icke-vara har ännu fått någon klarhet. Fortsatta rykten gör gällande att han är villig att ansluta till Atletico Madrid, om en sådan öppning skulle komma vilket inte är sannolikt. Andra uppgifter gör gällande att United endast är villiga att släppa honom på lån.