Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Femte nyförvärvet bekräftat
Lucía García klar för Manchester United

Manchester Uniteds damlag har presenterat sommarens femte nyförvärv. Det är den spanska anfallaren Lucía García som ansluter till klubben från Athletic Bilbao. Hon har signerat ett tvåårskontrakt med United.

García, som primärt används som ytterforward, startade tre matcher för Spanien i sommarens EM. Hon bidrog med ett mål i 4-1-segern mot Finland men kvartsfinalen mot England fick hon följa från bänken.

Bara 24 år gammal har García 36 landskamper (9 mål) på meritlistan. Hon inledde karriären i Oviedo Moderno (som nu är Real Oviedo). Vid 18 års ålder flyttade García till Athletic Bilbao och hon stannade i sex år. Hon gjorde 148 matcher och 59 mål för klubben.

Lucía García säger:

Det faktum att en klubb av Manchester Uniteds storlek har visat mig sin tillit är en dröm som blir sann. Jag känner mig redan väldigt välkommen här. Det finns en fantastisk familjeatmosfär i klubben, vilket är precis den omgivning som jag kommer att frodas i. Jag kommer att ge allt jag har på planen för att göra fansen stolta. Och förhoppningsvis göra några mål också!

Marc Skinner säger:

Vi är jätteglada att värva Lucía till Manchester United Women. Att vi adderar henne visar den fortsatta hängivenheten till vårt lags utveckling. Lucía besitter underbar rörlighet och de en mot en-egenskaper som kommer att göra våra fans och ligan uppspelta. Vi ser nu fram emot att anpassa henne till truppen under försäsongen.