Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Nya protester väntar / Huddlestone aktuell som akademitränare / Earps utsedd till bästa målvakt

Tisdagens nyhetssvep sammanfattar läget inför starten i Premier League. Trots Richards Arnolds försök att prata med fansen väntas nya protester mot Glazers under helgen. Vi rapporterar också om att United jagar den tidigare Tottenhammittfältaren Tom Huddlestone till U21 som spelande tränare. 

Nya protester väntar vid premiären

Även om vi fått se en hel del positiva tendenser under försäsongens matcher och tar med oss en viss optimism efter Ten Hags intåg i United är det smolk i bägaren inför helgens start i Premier League. Nya proteser mot Glazers väntar. James Ducker och The Telegraph skriver att supportergruppen “The 1958” utlovat nya protester på söndag när United tar emot Brighton i premiären av Premier League.

Fans  uppmanas att mötas vid Media City på eftermiddagen innan matchstart och därifrån gå mot Old Trafford. Gruppens förhoppning är enligt uppgifter att både Megastore och Directors entrance ska behöva stängas av. Ett uttalande lyder, “Glazers är opassande och fel ägare. Vi kommer alltid att stå bakom klubben och tränaren. Vi kommer alltid att stå upp mot de nuvarande ägarna och den hierarki de skapat. Vår klubbs framtid är vårt enda motiv”.

Protesterna utgör förstås smolk i bägaren för Ten Hag och laget inför den positiva start de vill ha i PL denna säsong. Därutöver råder fortfarande osäkerhet om Ronaldos vara eller icke-vara på Old Trafford och vi vet alla att De Jong-affären och andra uteblivna värvningar är frustrerande. Helt problemfritt är det alltså inte inför avspark på söndag.

Huddlestone aktuell som akademitränare

Tottenhams tidigare mittfältare Tom Huddlestone som lämnat Hull City som fri agent under sommaren jagas av United. Tanken är att han kan ansluta till U21 som spelande tränare. Huddlestone ska ses som en ersättare till Paul McShane som fungerade just som spelande tränare innan han la skorna på hyllan inför denna säsong.

Huddlestone gjorda åtta säsonger med Tottenham och spelade också i Premier League med Hull City. 35-åringen tillåts som “over-aged player” i PL2 där fem utespelare och en målvakt får vara överåriga.

Efter att Huddlestone lämnade Hull City har är han ute efter att börja en tränarkarriär så en möjlighet att komma in till Uniteds akademi kan vara just det han letar efter.

Tanken med en spelande tränare kommer från akademichefen Nick Cox och uppdraget som Paul McShane hade har setts som en stor succé.

Earps utsedd till bästa målvakt

Mary Earps är utsedd till målvakt i EM-turneringens bästa elva. Laget är utvalt av UEFAs Technical Observer panel. Hon får sällskap av tre andra spelare från det engelska mästarlaget, Williamson i backlinjen, Walsh på mitten och Mead längst fram. Grattis säger vi!

Och så lite De Jong…

Den utdragna och frustrerande historien runt De Jong fortsätter. Gary Neville uttalar sig och menar att en tredjehandsuppgift han fått tyder på att De Jong föredrar Chelsea och en flytt till London framför Manchester. Liksom allt annat runt De Jong ska vi nog ta det med försiktighet men historien känns i nuläget bara trist. Det är kanske dags att satsa på någon annan som verkligen vill spela för United.