Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Nya akademitränare på plats
Tom Huddlestone blir spelande tränare i U21

Manchester United har bekräftat förstärkningar i akademins ledarstab.

Det mest notabla är att Tom Huddlestone går i Paul McShanes fotspår och blir spelande tränare för U21. McShane, som är kvar i klubben men nu enbart som tränare, tog över samma roll för ett år sedan. Nu blir det alltså Huddlestone som ska bidra med erfarenhet på planen. Huddlestone, som har gjort fler än 550 matcher som proffs, är inte aktuell för a-lagsspel.

“Tom är en superb kandidat för den här rollen,” säger Uniteds akademichef Nick Cox. “Han har spelat på den högsta nivån under hans enastående karriär och har redan visat utmärkta kvaliteter som tränare. Hans närvaro på planen kommer att vara enormt nyttig för våra spelare.”

David Hughes ansluter som Professional Development Phase Coach och kommer att jobba både med U18 och U21 i en flexibel roll. Hans senaste roll är som akademimanager för Cardiff City. Tidigare har han jobbat för Southampton och Aston Villa.

“David tar med sig en fantastisk erfarenhet av att vara tränare och ledare” säger Cox. “Hans historia visar att han har utvecklat ett stort antal spelare som spelar i Premier League och runtom i den professionella fotbollen.”

I tillägg ansluter Matt Walker som som chef för atletisk utveckling (Head of PDP Athletic Development) och Curtis Quinn ansluter till analytikeravdelningen.