Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Optimism kring de Jong / Diskussioner kring Sesko fortsätter / Ingen Martial mot Brighton?

I dagens nyhetssvep kommer vi bland annat att ta upp nyheter kring Frenkie de Jong och Benjamin Sesko som ser ut att vara de två spelarna som United prioriterar för tillfället. Utöver det tar vi en liten titt på läget i laget inför söndagens match, och tyvärr ser det ut som att Anthony Martial kommer att missa den matchen.

Fortfarande optimism kring de Jong

Under gårdagen kom rapporter ut om att Chelsea har gått in i kampen om Frenkie de Jong, men trots det så är man i United hoppfulla om att de Jong till slut kommer att ansluta till klubben. Det rapporterar The Athletics Laurie Whitwell.

Utöver det så har personer i klubben avvisat påståenden om att de Jong inte ska vara intresserad av en flytt till Old Trafford, utan anledningen till att en eventuell flytt dröjer är för att Barcelona är skyldig holländaren löner som han gick med på att skjuta upp i samband med pandemin.

Diskussioner kring Sesko fortsätter

Fortsättningsvis så rapporterar Whitwell att John Murtough och Benjamin Seskos agent hade ett möte förra onsdagen och fler diskussioner är planerade framöver.

Dock så möter United konkurrens i form av Chelsea som också är intresserade av Salzburg-forwarden, och möjligen också av Liverpool som har bra relationer med Red Bull-koncernen.

Missad träning för ett flertal spelare?

Manchester United släppte under dagen en del träningsbilder och noterbart där var att ett flertal ordinarie spelare inte sågs på dessa bilder.

Spelare som inte sågs på bilderna var Jadon Sancho, Harry Maguire, Scott McTominay och Anthony Martial, där den sistnämnda troligtvis kommer att missa söndagens match på grund av skada. Vad det gäller de andra spelarna så behöver det inte betyda något speciellt, men det är ändå värt att notera.

Ingen Martial mot Brighton

Som nämnt ovan så ser det ut som att Anthony Martial kommer att missa söndagens match på grund av en hamstringskada, något som Laurie Whitwell rapporterade. Ett returdatum har inte satts, men man hoppas att fransmannen ska vara redo för spel mot Brentford den 13 augusti.

Enligt Whitwell så ska dock Jadon Sancho vara tillbaka efter sjukdom och bör därmed vara tillgänglig för spel på söndag.

Tom Huddlestone kommenterar sin flytt

Tidigare i veckan blev det klart att den tidigare Tottenham-mittfältaren Tom Huddlestone ansluter till Manchester United i en spelande tränarroll för klubbens U21-lag. Nu har 35-åringen själv kommenterat flytten.

Obligatorisk träning i sexuellt samtycke

Alla Premier League-spelare och personal ska genomgå obligatorisk träning i sexuellt samtycke. Det rapporterar The Telegraph.

Man har sedan tidigare hållit på med denna sorts träning i åldrarna U14-U23, men på seniorsidan så har det aldrig varit obligatoriskt vilket fick kritik, och ska nu alltså ändras.

Man kommer också att vidta disciplinära åtgärder mot klubbar som inte inför denna träning.

Intervju med bossen

Sky Sports har gjort en intervju med Erik Ten Hag inför den kommande säsongen.