Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

United bekräftar
Emily Ramsey till Everton på lån

Manchester Uniteds målvakt Emily Ramsey kommer att spendera säsongen 2022/23 på lån hos Everton. Detta bekräftar de båda klubbarna på fredagen.

Ramsey, 21 år gammal, har meriter från Englands U21-landslag. Förra säsongen var hon utlånad till Birmingham City. Hon har spelat sex matcher för United, sedan hon skrev på för klubben sommaren 2018. Förutom Birmingham har hon även varit på lån hos Sheffield United och West Ham.

Till Evertons hemsida säger Ramsey att hon inte behövde fundera när Evertons intresse stod klart. Efter tiden i Birmingham (som förra säsongen blev nedflyttade) vill hon visa upp sig i en mer ambitiös klubb.

”Everton är perfekt för det. Jag är här för att konkurrera, få speltid och hjälpa klubben.”

Marc Skinner säger:

Det här lånet är ännu en fantastisk möjlighet för Emily att fortsätta sin utveckling och spela a-lagsfotboll. Everton kommer att ge Emily en ny erfarenhet att lära från och den värdefulla exponering hon behöver för att hon ska vara perfekt förberedd för Manchester United i framtiden. Vi ser fram emot att hålla noggrann koll på Emilys utveckling.

Framtiden för den unga målvakten i United får anses vara oviss. Hennes kontrakt med United löper nämligen ut efter den här säsongen. Med Mary Earps bravader i EM färskt i minnet är det svårt att se en naturlig väg till målvaktströjan i United för Ramsey, även om hon odiskutabelt är en mycket talangfull målvakt.

Vi önskar Emily Ramsey all lycka i Everton!