Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Damlagets sjätte värvning i hamn
Nikita Parris ansluter från konkurrent

Manchester Uniteds damer fortsätter förstärka inför säsongen. Under lördagen bekräftar man att den 28-åriga forwarden Nikita Parris ansluter från ligakonkurrenten Arsenal. 

Marc Skinners trupp har sedan tidigare i somras fått in fem nyförvärv och nu blir alltså Nikita Parris den sjätte.

Den engelska landslagsforwarden kommer nu senast från Arsenal och har kritat på ett kontrakt med United som sträcker sig över säsongen 2023/24.

Parris är uppvuxen i Liverpool och inledde sin seniorkarriär med att representera Everton. Därefter drog hon vidare på lån till Manchester, men då till den ljusblå delen av staden. Ett lån som sedan kom att bli en permanent flytt. Väl i City stod hon för starka 33 mål på 59 matcher.

Flyttlasset gick därefter till den franska giganten Olympique Lyonnais, med vilka hon bland annat vann den inhemska ligan samt Champions League säsongen 2020/21.

Äventyret i Arsenal blev emellertid inte någon större succé. Statistiken övertygar inte, med endast sex mål på 38 matcher. Värvningen har därmed kritiserats på sina håll men med tanke på vad Parris uträttat tidigare i sin karriär står det också klart att det finns en hög höjd i henne.

Nikita Parris ansluter från Arsenal men någon succé blev det knappast för 28-åringen i Londonklubben. Förhoppningsvis hittar hon rätt i United.

I somras representerade 28-åringen även det engelska landslaget, som ju vann EM. Det innebär att hon redan känner ett par spelare i United i form av Alessia Russo, Ella Toone, och Mary Earps.

Så här säger Parris själv om att komma till United:

“Det känns overkligt att vara här. Det har varit en speciell sommar och det här blir verkligen pricken över i:et. Manchester United är en historisk klubb som gör framsteg i Women’s Super League. Jag kan inte vänta på att få vara en del av den här klubbens fortsatta utveckling och framgång.

“Jag vill med min vinnarmentalitet i matcher och på träning bidra till att hjälpa laget framåt och växa. Jag är inte det enda nyförvärvet den här sommaren, vilket visar på klubbens ambitioner. Jag är så glad över att vara här och villa bara komma igång.”

Tränare Marc Skinner om Parris:

“Hon är en beprövad spelare och vinnare, både på den inhemska och internationella scenen. Hon kommer bidra med en erfarenhet till hela vår miljö.

“Att ha säkrat en spelare av Nikitas kaliber visar på klubbens ambitioner för säsongen och vi ser fram emot att välkomna henne till vår försäsong efter en välförtjänt vila!”

Vi hälsar Nikita Parris välkommen till Manchester United och önskar henne lycka till!