Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Oväntat namn högaktuellt / Mittfältssoppan / Parris första intervju

Gårdagen blev inte alls rolig. Nu går vi in i en ny vecka och hoppas United kan studsa tillbaka. Mot Brighton & Hove Albion var anfallsspelet i stora delar undermåligt och tydligt är att där behövs förstärkning. Heter frälsaren Marko Arnautovic? 

Eller möjligen Sesko? Hur som haver blir det en del transferfokus i dagens nyhetssvep, där även Frenkie de Jong, och några andra mittfältare, är på tapeten. Vi ska även titta till vad damlagets nytillskott Nikita Parris har att säga i sin första intervju med klubben.

Sesko alltjämt ett alternativ – men håller budgeten?

Med Martial skadad och en Ronaldo med tveksam status står United just nu utan någon renodlad forward.

En spelare som det har viskats om under sommaren är den slovenske tonåringen Benjamin Sesko från RB Salzburg.

James Robson på Goal rapporterar att United nu försöker få till en affär men då ska Erik ten Hag och scoutingavdelningen också kunna övertyga ägaren Glazer om att Sesko verkligen är värd att lägga pengar på.

Pengar som i så fall rör sig om cirka £50 miljoner.

Robson skriver även att den ekonomiska biten kan bli ett bekymmer för United, om man inte säljer spelare. Det uppges att man initialt hade £100 miljoner att spendera för, men värvningen av framför allt Lisandro Martinez har kostat mer än halva den summan.

Den enda egentliga inkomsten från försäljning den här sommaren är Andreas Pereira, som såldes till Fulham för omkring £8 miljoner.

Ett billigare och mer oväntat alternativ

Vi håller oss kvar på samma tema med forwards, för igår kom nämligen rapporter som nog fick många att sätta eftermiddagskaffet i halsen.

Den före detta Premier League-spelaren Marko Arnautovic målas nu upp som ett alternativ. Ett minst sagt oväntat, ska sägas.

Österrikaren har ett förflutet i bland annat Stoke och West Ham. Nu spelar han för tillfället i italienska Bologna, efter att innan det ha varit en sväng i Kina.

Både Ten Hag och den assisterande tränaren Steve McClaren har jobbat med Arnautovic tidigare i Twente och ska ha uppskattat 33-åringens karaktär.

På gårdagens presskonferens efter matchen duckade som väntat Ten Hag frågor på ämnet och svarade i stället med: ”250 spelare har kopplats ihop med United sedan jag kom hit.”

United uppges ha lagt ett bud på €8 miljoner.

Mittfältet skriker också efter förstärkning

Tålamod med De Jong…?

Det känns som att varje position är i skriande behov av förstärkning i United efter gårdagens debacle.

På mittfältet skriks det efter Frenkie De Jong och enligt Unitedbevakaren Andy Mitten är läget med De Jong fortsatt oklart. Vidare skriver han att United fortsatt tror på att en affär är möjlig, annars hade man inte lagt så pass mycket energi på det. Det verkar utöver det som att klubbarna fortsatt är överens men att bollen ligger hos spelaren.

De Jong uppges också vara fast besluten om att stanna i Katalonien, och anser att det inte är hans bekymmer att Barcelona har finansiella problem.

En källa till The National, som Mitten skriver för, ska ha sagt att om inte 25-åringen startar någon match den här månaden (rimligen ligamatch) – och så lär inte bli fallet, enligt källan – så kommer han vara öppen för en flytt.

Det har emellertid även pratats om intresse från Chelsea, något nederländaren i så fall verkar vara mer sugen på. Men Londonklubben har ännu inte lagt något bud på De Jong.

Alternativ i Serie A

I stället kan det bli fransmannen Adrien Rabiot, om vi ska se till vad David Ornstein rapporterar. Vidare skriver han att United snart når en punkt då man måste bestämma om man ska försöka gå vidare med De Jong eller skifta fokus.

27-årige Rabiot tillhör idag Juventus och har ett år kvar på kontraktet, vilket innebär att en övergångskostnad förmodligen inte skulle bli särskilt dyr, men rimligen lön och sign on-bonus.

Ett annat namn som bollats upp, också från Serie A, är Napolis Fabian Ruiz.

Parris första intervju

Damlaget gjorde i förra veckan klart med sitt sjätte nyförvärv i form av Nikita Parris från Arsenal.

Den engelska EM-guldmedaljören ger här sin första intervju i Uniteds officiella kanaler.

Ten Hag fick som han ville

Innan matchen igår ska Ten Hag ha krävt att inbjudna företagsgäster fått flytta på sig så att spelarna kunde samlas på Old Trafford och äta lunch tillsammans.

En tydlig markering från managern, som visar att spelargruppens behov måste komma i första hand. Det är dock inget som kommer kunna bli ett stående inslag men likväl en aktion som nog stärker Ten Hags mandat.