Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Sjunde nyförvärvet bekräftat
Aïssatou Tounkara klar för Manchester United

Manchester United har gjort klart med sommarens sjunde nyförvärv. Det är den franska landslagsmittbacken Aïssatou Tounkara som ansluter till klubben från Atlético Madrid.

Tounkara, 27 år gammal, blir klubbens första franska spelare. Hon har signerat ett tvåårskontrakt med United.

Född i Paris, med rötter från Gambia, inledde Tounkara karriären i Buttes Chaumont FC. Hon flyttade vidare till Issy-les-Moulineaux innan hon 2010 flyttade till Juvisy. Det var här, i klubben som sedan 2017 heter Paris FC, som Tounkara inledde seniorkarriären. Hon stannade till 2018, då hon värvades av Atlético Madrid. På fyra säsonger i Spanien spelade Tounkara 83 ligamatcher. Under debutsäsongen i klubben blev hon spansk mästare.

I sommar har Tounkara spelat EM för Frankrike, där det blev förlust i semifinalen. Hon startade två matcher i gruppspelet men fick nöja sig med avbytarbänken i slutspelet.

Aïssatou Tounkara säger:

Jag är väldigt glad och hedrad att skriva på för ett så prestigefullt lag som Manchester United. Jag kan inte bärga mig för att börja den här nya utmaningen och träffa mina lagkamrater.

Marc Skinner säger:

Aïssatou är en spelare som vi har hållit koll på ett tag och vi är jättenöjda att nu hämta henne till fotbollsklubben.

Hon kommer att erbjuda nödvändig erfarenhet från Champions League och Europaspel till våra yngre spelare och en verklig mognad till vårt övergripande försvarsspel.

Vi ser fram emot att anpassa Aïssatou till vår trupp under försäsongen.

Välkommen till Manchester United, Aïssatou Tounkara!