Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Ny dammatch på Old Trafford
Damerna intar Old Trafford även denna säsongen

Under torsdagen meddelade Manchester United att klubbens damlag kommer att spela en av sina ligamatcher på Old Trafford även denna säsongen. Motståndet denna gång kommer att vara Aston Villa.

Matchen kommer att spelas den fjärde december klockan 13:00 och kommer att vara den tredje dammatchen på arenan detta året efter Uniteds match mot Everton i mars och Englands öppningsmatch i EM denna sommaren.

Detta kommer också att vara damlagets tredje match på Old Trafford. Dock kommer det bara vara lagets andra match på arenan inför supportrar då den första matchen spelades mot West Ham under ”coronasäsongen” bakom stängda dörrar. Senast man spelade på Old Trafford var förra säsongen där man slog Everton med 3-1.

Lagets tränare Marc Skinner hade följande att säga om möjligheten att få spela på Old Trafford igen.

”Vi kan inte vänta med att få spela inför våra fantastiska fans, när vi än en gång pryder den heliga Old Trafford-gräsplanen”.

”Som klubb är vi dedikerade till att spela vår roll i den fortsatta tillväxten av damfotbollen och ett fullsatt Old Trafford kommer att bli ännu en stor milstolpe för denna fantastiska fotbollsklubb – och ett underbart tillfälle för oss alla att dela.”

Även klubbens sportchef John Murtough har uttalat sig och hade följande att säga.

”Detta kommer att bli ett fantastiskt tillfälle för spelarna, fansen och fotbollsklubben, när vi bygger på framgången från Everton-matchen på Old Trafford förra säsongen och den spänning som genererades av ”Lionesses” segerrika UEFA Women’s European Championship-kampanj i somras.”