Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Man dömd för rasistiska kommentarer / Uttalande från MUST / Cunha på radarn

I dagens nyhetssvep kan vi rapportera att en man i 50-årsåldern har dömts till villkorlig dom efter att ha uttalat sig rasistiskt i samband med Englands finalförlust i EM förra sommaren. Utöver det har MUST uttalat sig om klubbens nuvarande situation, och vidare så har vi lite transfernyheter att rapportera kring.

Man bötfälld och dömd för rasistiska kommentarer

Hugh Laidlaw publicerade kränkande bilder och rasistiska kommentarer i samband med Englands förlust i EM-finalen förra året. Nu har han fått sin dom. 50-årige Laidlaw har blivit dömd till åtta veckors villkorlig dom och £1000 i böter.

Bilden och kommentarerna publicerades på Facebook där andra användare var så pass kränkta av kommentarerna att de anmälde detta till polisen. Laidlaw ska ha sagt till polisen att han av misstag publicerat vad han trodde var ett ”roligt” inlägg, för att sedan mena att hans konto blivit hackat.

Uttalande från MUST

Manchester United Supporters Trust, eller MUST har uttalat sig om den nuvarande situationen.

Vi brukar inte kommentera saker som händer på planen, men vi kände att vi behövde göra ett undantag. Efter den katastrofala föregående säsongen och det tysta transferfönstret så var inte förhoppningarna speciellt höga. Dock tror vi inte att många förväntade sig att saker och ting skulle vara så pinsamt dåliga som de var i lördags. 

Vi har alltid sagt att en fisk ruttnar från huvudet, och att ansvaret för klubbens fruktansvärda skick ligger hos ägarna, Glazer-familjen. Det är nu dags för dem och sin ledningsgrupp att förklara för United-fans varför klubben är i detta skick, och vad de tänker göra åt det.  Vi har haft tuffa perioder tidigare, men detta känns verkligen som den absoluta botten. 

Vi får många frågor om protester vid kommande matcher (inklusive Liverpool) och som vi alltid har sagt kommer vi att publicera alla trovärdiga, lagliga och fredliga protester så att våra medlemmar har rätt information och kan fatta sina egna beslut om de vill delta eller inte  Vi tror inte på att nedlåta medlemmar genom att försöka tala om för dem vad de ska göra. Det här är individuella beslut och det är viktigt att vi alla respekterar andra fans beslut även om de skiljer sig från våra.

Enighet är verkligen viktigast över allt annat. Som vi sa i vårt uttalande på lördagskvällen måste vi som fans hålla ihop. Enighet är styrka och en enad röst riktad till klubben och ägarna behövs mer än någonsin. Förutom protester kommer vi också att ta upp fansens oro direkt med klubben och kräva svar från supportrarna i frågor som ägande, skulder, utdelningar och lagets prestationer, och behovet av verklig förändring på alla dessa fronter.

Vi anser att vi bör använda alla medel som står till vårt förfogande för att påverka klubbledningen och ägarna och det finns olika roller för olika grupper, men vi skulle uppmuntra enskilda fans att överväga att stödja alla olika tillvägagångssätt, men vi måste alla vara toleranta mot andras åsikter och val, även där de inte är vårt eget föredragna alternativ. Det har alltid varit vår roll att direkt och ärligt tala sanning till makten och vi kommer aldrig att undgå det ansvaret.

United vill ha brasiliansk anfallare

Manchester United ska vara intresserade utav Atletico Madrids Matheus Cunha. Det uppger The Times.

Enligt tidningen så ska United vara i kontakt med den spanska klubben, och det ska enligt rapporter ta ungefär €50 miljoner för att Atletico Madrid ska tänka sig att släppa den 23-årige brasilianaren.

United ska också vara i kontakt med spelarens agent. Detta rapporterar Jonathan Shrager, som ofta har bra koll på transfernyheter kring Manchester United.

United öppna att sälja Ronaldo

Erik Ten Hag har tidigare stått fast vid att Cristiano Ronaldo inte är till salu och att han är en del av holländarens planer. Nu verkar det dock som att det finns en chans att portugisen lämnar klubben detta fönster. Det rapporterar BBCs Simon Stone. 

Enligt Stone så har ledande figurer i United blivit oroliga över hur snabbt de positiva känslorna från försäsongs-touren har försvunnit. Portugisen ska också bidra till en negativ stämning i klubben, där han knappt pratar med sina lagkamrater i lunchrummet.

Enligt Stone så har källor till BBC sagt att det finns en rädsla att det inte kommer att ske några förändringar i klubbens förrän Ronaldo är borta, och det finns en tro att lagets prestationer kommer att förbättras om Ronaldo lämnar, även om man inte tar in en ersättare.

Intervju med Skinner

Damlagets tränare Marc Skinner har pratat med klubbmedia. Där fick han frågor om försäsongen, nyförvärv och Englands EM-seger.