Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Liverpool
Hur ska detta gå?

Efter två spelade omgångar så letar Manchester United inte bara efter sin första vinst, men efter sin första poäng. Man har två förluster i bagaget, den ena pinsammare än den andra och motståndet blir inte lättare. Imorgon möter man Liverpool, och som det sett ut i de föregående matcherna så kan detta bli en riktigt jobbig affär.

Manchester United

Det har varit kaos i Manchester United efter förlusten mot Brentford, och det har fått klubben att bli otroligt intensiv på transfermarknaden. Man har nu gjort klart med Casemiro från Real Madrid vilket är en supervärvning i mitt tycke och det verkar inte vara slut där.

Utöver det så har United också gått på högoffensiven för att få Ajax yttermittfältare Antony till Old Trafford där man haft ett bud på €80 miljoner avböjt. Utöver det så vill man också förstärka några andra positioner som till exempel högerback och målvakt.

Om vi går tillbaka till Casemiro så kommer han inte vara redo för denna matchen då visum och liknande behöver redas ut först.

Positivt är att Anthony Martial är tillbaka i träning vilket gör att Erik Ten Hag har ett beslut att ta. Kommer han att sätta in fransmannen i en front-trea som fungerade mycket bra under försäsongen, eller väljer han att fortsätta med Ronaldo på topp? Utöver det så kommer man fortfarande vara utan Victor Lindelöf som fortfarande är skadad.

Det har också talats om att Erik ten Hag funderar på att göra en del ändringar i försvaret. Enligt Manchester Evening News Samuel Luckhurst så har holländaren funderat på att bänka Harry Maguire och ersätta honom med Raphaël Varane. Detta skulle då betyda ett mittbackspar beståendes av Varane och Lisandro Martinez.

Med tanke på de två första matcherna tror jag att vi kommer att få se en mer defensivt inriktad elva imorgon. Jag vet inte om det är en “hot take” längre men jag skulle hellre se Tom Heaton i mål än David de Gea. 

De Gea är så otroligt osäker med boll och tar alldeles för många felbeslut. Ett exempel på det är hans beslut att passa en markerad Christian Eriksen i matchen mot Brentford som ledde till deras 2-0 mål. Utöver det så räddar han inte heller tillräckligt många mål längre för att göra upp för sitt dåliga spel med bollen.

Är det dags att bänka David de Gea?

Då går vi vidare till backlinjen, och där finns det lite att spekulera kring. Om Casemiro hade varit tillgänglig imorgon så hade Varane och Martinez som mittbackar varit givna för mig. Nu finns dock mittfältsproblemet kvar och därför tror jag att Martinez kommer att spela defensiv mittfältare, och det betyder isåfall Maguire och Varane som mittbackar.

Även om Diogo Dalot verkar vara Ten Hags förstaval så skulle jag inte helt utesluta möjligheten att Aaron Wan-Bissaka startar imorgon. Vem av dem som startar beror helt på hur man väljer att ta sig an matchen. Om man väljer en lite mer defensiv inställning så känns Wan-Bissaka som rätt val, men om Ten Hag vill spela på sitt sätt så kommer Dalot att starta.

Samma sak gäller vänsterkanten. Om man väljer det säkra kortet så kommer Shaw att starta med tanke på att han har erfarenhet av matcher av denna storlek, och att ge Malacia sin första start för klubben mot Liverpool känns inte helt rätt mot honom heller,  speciellt med tanke på att han skulle behöva gå upp emot både Trent Alexander-Arnold och Mohamed Salah.

Som jag nämnde tidigare så tror jag att Lisandro Martinez kommer att spela på det defensiva mittfältet, och det kommer han att göra tillsammans med Fred. Något som ska bli intressant är att se vem som startar i nummer 10-rollen. Bruno Fernandes har precis som hela laget haft en tuff start på säsongen, och jag tror att det finns en chans att han bänkas och att Christian Eriksen startar istället.

Två av de tre anfallspositionerna kommer med stor sannolikhet fyllas av Marcus Rashford och Jadon Sancho, men vem som startar centralt är jag inte säker på. Personligen så tycker jag att Martial förtjänar att starta efter sin imponerande försäsong.

Möjlig startelva:

 

Liverpool

Precis som Manchester United så letar Liverpool efter sin första vinst denna säsong då lagets första två matcher mot Fulham och Crystal Palace slutat oavgjort.

Liverpool har inte varit speciellt aktiva på transfermarknaden, och man har inte heller behövt vara det. Man har gjort en stor värvning i Darwin Nunez som man värvade från Benfica för €75 miljoner framför ögonen på just Manchester United. Utöver det så har man värvat en intressant spelare i Fabio Carvalho från Fulham.

När det kommer till tappade spelare så sticker Sadio Mane ut som lämnat klubben för Bayern München.

Skadeläget i laget är inte det bästa. Man kommer att vara utan Thiago, Diogo Jota, Curtis Jones, Joel Matip, Alex Oxlade-Chamberlain och Ibrahima Konaté på grund av skador, och man kommer också att behöva klara sig utan Darwin Nunez som är avstängd efter att han fick syna det röda kortet i lagets senaste match. Dock kommer man att få tillbaka Roberto Firmino efter att brasilianaren missat matchen mot Palace.

Jag tror att Jurgen Klopp kommer ställa upp med en liknande elva som han gjorde mot Palace, förutom att Roberto Firmino ersätter Nunez på topp och eventuellt någon ändring i backlinjen. I mål blir det alltså Alisson, och Alexander-Arnold, Van Dijk och Robertson är givna i backlinjen. En ändring som jag tror att man kan få se är att Joe Gomez ersätter Nathan Phillips som Van Dijks mittbackspartner.

Det finns absolut en chans att mittfältet består av Milner, Fabinho och Elliott, men jag skulle inte bli förvånad om Jordan Henderson kommer in istället för Milner. Framåt så känns det dock ganska klart vilka som startar. Det kommer med stor sannolikhet vara Salah, Diaz och Firmino.

Möjlig startelva:

Historik

Manchester United och Liverpool har en lång historia där det första mötet mellan lagen spelades i slutet av 1800-talet och det har total blivit 237 matcher mellan lagen. På sistone så är det Liverpool som haft övertaget där man bara förlorat en av lagens fem senaste möten.

Visste ni att…

 • Manchester United har inte vunnit mot Liverpool i ligaspel sedan 2018.
 • På de tre senaste matcherna mot Liverpool har man släppt in hela 13 mål.

Matchinformation

Manchester United
Liverpool
Turnering: Premier League, omgång 3
Tid: Måndagen den 22 augusti 2022, 21.00
Plats: Old Trafford, Trafford, Manchester
Domare: Michael Oliver
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Lindelöf (muskel, inget datum)
 • Pellistri (fot, september)
 • Jones (individuellt program, inget datum)
 • Tuanzebe (personliga skäl, inget datum)
 • Williams (skadad, inget datum)
 • Mengi (oklar status, inget datum)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Martial (hamstring, stor chans)
FORM
V19/7C PalaceNTR3-1
O23/7Aston VillaNTR2-2
F30/7Atl MadridNTR0-1
O31/7RayoHTR1-1
F7/8BrightonHPL1-2
F13/8BrentfordBPL0-4

Liverpool

Skador och avstängningar:

 • Thiago (lår, mitten september)
 • Jota (lår, september)
 • Núñez (avstängd, första matchen av tre)
 • Kelleher (ljumske, slutet augusti)
 • Jones (vad, slutet augusti)
 • Matip (ljumske, slutet augusti)
 • Oxlade-Chamberlain (lår, inget datum)
 • Konat+e (knä, inget datum)
 • Ramsay (okänt, inget datum)
Tveksamma:

 • Inga bekräftat tveksamma.
FORM
V21/7RB LeipzigBTR5-0
F27/7SalzburgBTR0-1
V30/7Man CityNCS3-1
F31/7StrasbourgHTR0-3
O6/8FulhamBPL2-2
O15/8Crystal PalaceHPL1-1

United mot Liverpool

Totalt:20981-58-70281-273
Hemma:10050-31-19165-100
Premier League:6028-14-1879-76
SENASTE MÖTENA
V2021-01-24HFA3-2
F2021-05-13HPL2-4
F2021-10-24HPL0-5
F2022-04-19BPL0-4
SENASTE HEMMAMATCHER
O2019-10-20HPL1-1
V2021-01-24HFA3-2
F2021-05-13HPL2-4
F2021-10-24HPL0-5