Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Ungdomskollen
Övertygande start av juniorerna

Efter att U21 startat sin säsong tidigare så är nu båda lagen igång med seriespel. U18 spelade sin första match i helgen och tog en övertygande seger.

För U21 går det dock inte speciellt bra. Efter förlusten i premiären mot Arsenal så fick man sig en rejäl snyting när man blev utspelade av Crystal Palace och förlorade med hela 5-1. Man har spelat en match efter det där man fick med sig ett kryss, men man letar alltså fortfarande efter sin första seger.

Matcher sedan senast

  • U21: United – Crystal Palace 1-5
  • U21: Everton – United 2-2
  • U18: United – Nottingham Forest 3-0

Optimal start av juniorerna 

Manchester Uniteds U18 inledde sin säsong på bästa möjliga sätt, nämligen med en 3-0 seger mot Nottingham Forest. Startelvan man ställde upp med var väntad och väldigt stark. I mål stod Tom Wooster. Backlinjen bestod av James Nolan, Sonny Aljofree, Louis Jackson och Sam Murray.

På det defensiva mittfältet fanns Finley McAllister och Maxi Oyedele, och på det offensiva spelade Ethan Williams, Jack Moorehouse och Sam Mather, med Manni Norkett på topp.

Det första målet i matchen kom i den 13:e minuten efter fint samarbete mellan just Mather och Norkett, där den sistnämnda mottog en fin framspelning från Mather och kyligt väntade ut målvakten innan han enkelt slog in bollen i mål.

Mål nummer två kom i precis innan halvtidsvilan när Ethan Williams på volley stötte in bollen i det högra krysset efter ett fint inlägg från Sam Murray. Murray stod också för assisten till Uniteds tredje mål som kom i den 75:e minuten genom Ethan Wheatley.

Det var en väldigt övertygande seger från juniorerna som kontrollerade stora delar av matchen och gav upp väldigt få chanser.

Desto sämre för reserverna

För reserverna går det desto sämre. Efter förlusten i säsongspremiären mot Arsenal så blev det en ännu större förlust i matchen mot Crystal Palace.

Där blev man helt och hållet utspelade och londonlaget vann tillslut med hela 5-1. Nästa match spelades mot Everton och där fick man iallafall med sig en poäng, även om det nog känns som en förlust.

Man tog nämligen ledningen i matchens tolfte spelminut genom Marc Jurado, vilket inte hör till vanligheterna.

Man utökade sedan ledningen i den 28:e genom Isak Hansen efter fantastiska prestationer från både norrmannen och Kobbe Mainoo, där den sistnämnde slog en perfekt placerad långboll som Hansen tog ned på bröstet för att sedan lobba Everton-målvakten.

Hemmalaget kom dock tillbaka och gjorde både 2-1 och 2-2 inom loppet av nio minuter, vilket sedan blev slutresultatet.

Spelare i fokus

Ett stående inlägg i ungdomskollen denna säsong kommer att vara ”spelare i fokus”. Här kommer jag att välja ut en spelare från respektive lag som har stått ut lite extra i tiden mellan artiklarna.

I denna upplaga kommer dessa spelare vara Isak Hansen och Sam Murray.

U21: Isak Hansen

Isak Hansen visade i fredagens match varför han är så pass högt ansedd inom akademin. Det mesta som United skapade i matchen mot Everton kom genom Hansen, och utöver det stod han för en fantastisk prestation när han först kontrollerade en långboll från Kobbie Mainoo, för att sedan kyligt lobba Everton-målvakten för Uniteds 2-0 mål. 

Hansen har tränat med A-laget ett flertal gånger denna säsong och fick också göra sin debut i träningsmatchen mot Rayo Vallecano. Norrmannen håller helst till på det offensiva mittfältet där han kan utnyttja sin kreativitet på bästa sätt.

U18: Sam Murray

Sam Murray stod för två assist i vinsten mot Nottingham och i sin tredje säsong med U18-laget börjar jag fundera på om det är dags att han får chansen i U21. Reservlaget är ganska tunna på vänsterbackspositionen efter att man lånat ut Alvaro Fernandez och i matchen mot Everton spelade mittbacken Björn Hardley där. 

Murrays bästa egenskap är just hans vänsterfot, vilket han visade i helgen. Som med många ytterbackar på ungdomsnivå så behöver han jobba lite på sitt försvarsspel, men även det har blivit bättre än vad det var i början av förra säsongen.

Podcasttips

Manchester Uniteds akademichef Nick Cox har gästat Jake Humphreys ”High Performance Podcast”. Där pratade han bland annat om rollen, och vad som behövs för att lyckas som ledare.

Några korta

  • U18-lagets Ethan Ennis och Ruben Curley har båda slitit av sina korsband och kommer att missa stora delar av säsongen.
  • Ollie Bray är på provspel i klubben och fick hoppa in i U21-lagets match mot Everton.
  • Maxi Oyedele (U18) har tagits ut till ett träningsläger som hålls utav Polens U19-lag idag och imorgon.
  • Victor Musa (U16) gjorde sin U18-debut i vinsten mot Nottingham.
  • Nästa ungdomskoll är planerad till den 5 september.

Höjdpunkter

Uniteds mål gjordes i den 12 och 28:e minuten.

Mer information

Spelschema och resultat

Spelartruppen

Spelarstatistik