Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Bailly lånas ut till Olympique Marseille

Manchester United har under kvällen bekräftat att Eric Bailly lånas ut till franska Olympique Marseille för återstoden av säsongen. 

Det blir inget spel för Eric Bailly i United den här säsongen. Den ivorianske mittbacken lånas under resten av säsongen ut till Ligue 1-klubben Olympique Marseille, detta meddelar United under onsdagskvällen.

Det kan även bli som så att 28-åringens lån övergår till en permanent flytt, detta eftersom en köpobligation finns inskrivet i kontraktet. För att den ska aktiveras krävs emellertid att Marseille kvalificerar sig för Champions League samt att Bailly själv spelar ett visst antal matcher för klubben. Hur många det rör sig om är i skrivande stund oklart.

Summan vid köpobligationen uppges ligga på omkring €6 miljoner.

Bailly kom till United 2016 från Villarreal och har gjort 113 framträdanden i den röda tröjan. Återstår att se om det blir några fler.

Vi önskar Eric Bailly lycka till på sitt äventyr i Frankrike!