Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Southampton - Manchester United
En seger betyder ingenting

Efter en otroligt viktig seger mot nedflyttningskandidaten Liverpool väntar en betydligt tuffare uppgift för Manchester United idag. Southampton på bortaplan är uppgiften och vi ska alltså möta ett lag som har vunnit den här säsongen. Något sådant har vi ännu inte besegrat.

Erik ten Hag har kopierat Sir Alex Fergusons förakt för media. Det illustreras tydligast av hur han igår, med rätta, ignorerade Gary Cotterill. Men även av hur Ten Hag blir så tydligt trött när han får ännu en meningslös fråga.

Skulle det gå dåligt för United i första halvlek idag hoppas jag att Ten Hag kopierar Ferguson. Ni minns väl (kom igen, det är klart att ni minns mitten av 90-talet?) hur Ferguson agerade i underläge i Southampton. Den grå dräkten hade inte fungerat alls för United. Så inför andra halvlek kom United helt sonika i andra tröjor. Skulle Ten Hag ge upp vårt tredjeställ i odefinierad färg idag är det knappast någon som skulle klaga.

United måste vinna idag. Så enkelt är det. Segern mot Liverpool gav några dagars andrum. Men följs den inte upp med en ny seger så förlorar den nästan allt värde.

Casemiro ska förstås spela från start. Allt annat vore konstigt. Det finns inget att vänta på. Han har fått en träningsvecka med laget. Mer ska inte behövas (han gjorde ju en full försäsong hos Real) och han är så mycket bättre än alternativen att det inte finns något att vänta på.

Längst fram hoppas jag att Ronaldo bänkas igen. Det skulle vara ett ännu större statement än det var i måndags.