Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask om Antony
“Jag tror på en flopp, men blir gärna motbevisad”

Manchester United har sprängt banken för sommaren och plockat in Antony, 22, från Ajax. Brassen blir den näst dyraste värvningen i klubbens historia och med det kommer naturligtvis både förhoppningar och farhågor. Här går vi igenom vad redaktionen har att säga om övergången. 

Manchester United har nu bekräftat att Ajax brasse Antony ansluter till klubben. Dina tankar om det?

Elias Hallström: Känner nog mindre än vad jag borde egentligen, med tanke på att vi inte haft en renodlad högerytter på hur länge som helst. Är inte helt såld på den här övergången, men det grundar sig nog mer i att jag tycker pengarna borde lagts på att fylla andra hål.

Gustav Brinck-Larsen: En vänsterfotad högerytter som managern vill ha, jag tycker det är svårt att klaga på när det händer. Det är ju en position vi länge saknar kompetens på.

Adam Andersson: Att Manchester United är alla klubbars dröm att göra affärer med. Vi skriker efter förstärkningar, vi har pengar och vi har världshistoriens sämsta klubbledning.

Mikael Österdahl: Verkar som att han verkligen ville komma till United, så det ger onekligen positiva signaler. Tycks vara en väldigt intressant spelartyp och en vänsterfot därframme behövs.

Jonathan Gren: En mycket intressant värvning. Tror att han har alla möjligheter att bli en stjärna i United.

Övergångssumman uppges landa på cirka 100 miljoner euro och att ett femårskontrakt kritats på, med option på ytterligare ett år. Kontraktslängden är inte mycket att orda om, men vad säger du om prislappen?

Elias Hallström: Inget märkvärdigt, egentligen. Det är vad du får betala idag om du heter Manchester United och ska värva någorlunda beprövad talang inom Europas gränser. Men som sagt, både tror och tycker man kunde fördelat pengarna bättre på annat sätt.

Gustav Brinck-Larsen: Den är givetvis alldeles för hög baserad på vad han presterat, men den kommer sig så klart av att United är desperata och Ajax egentligen verkligen inte vill sälja. Men om han är så bra som Ten Hag verkar tycka så är det givetvis lätt att lägga summan, förhoppningsvis gör det att Glazers kan ta ut mindre i avkastning nästa år.

Adam Andersson: Otrolig prislapp. Jag ska vara ärlig och säga att jag inte visste vem det här var för två månader sen.

Mikael Österdahl: Sett till vad spelare går för i sommar så är det väl faktiskt vad en får räkna med att ge för en spelare av den kalibern. Kruxet är att han av allt att döma var tillgänglig för mindre pengar tidigare i somras. Det blir otroligt dumt ur två perspektiv. Dels att det givetvis är bättre att betala mindre. Men framför allt så hade det givetvis varit mycket bättre att ha honom på plats redan under försäsongen (om något borde vi ha varit beredda att betala mer för det).

Jonathan Gren: I ett vakuum så är det såklart ett rejält överpris, men kollar man på vad spelare har gått för detta transferfönster så är det inte helt förfärligt.

Antony har spelat under Erik ten Hag i Nederländerna och därmed får vår manager in ytterligare en välkänd spelare. Hur ser du att Ten hag kommer använda 22-åringen? Går han rätt in i startelvan?

Elias Hallström: Ja, för den summan och att Ten Hag bevisligen vill ha spelaren, så inget snack om saken. Förhoppningsvis gör det att Sancho kan gå över till vänster på mer permanent basis.

Gustav Brinck-Larsen: Jag gissar att han kommer gå direkt in som högerytter. Eller ja, det blir väl nåt inhopp först, men sen räknar jag med att han skall vara ordinarie, vilket flyttar över Sancho till den vänsterkant där han är bättre.

Adam Andersson: Blir det ett 4-3-3 nu, med Antony till höger och Sancho till vänster? Det skulle jag nog gissa på. Att Antony ses som en startspelare är självklart.

Mikael Österdahl: Var nog ingen slump att Sancho spenderade hela sommaren till höger men plötsligt flyttades till vänster när det började se ut som att vi skulle lyckas lösa Antony. För de pengarna ska han givetvis vara en startspelare. Men började Casemiro på bänken blir det säkerligen så för Antony också. Efter ett inhopp eller två torde han dock vara redo att göra högerkanten till sin egen.

Jonathan Gren: För den prislappen så antar jag det. Känns som att han tar över högerkanten medan Sancho och Rashford får turas om till vänster. Med tanke på hur det ser ut på anfallspositionen så kanske alla tre spelar tillsammans, med Rashford centralt.

Det som utmärker brassen är framför allt hans exceptionella teknik och vassa vänsterfot. Utöver det, hur bra koll har du på honom?

Elias Hallström: Ingen superkoll. Sett honom i Champions League några gånger och minns att han var riktigt bra i en match mot Borussia Dortmund. Av det man har sett är det en spelare med en teknik som typ bara brassar har, men den stora utmaningen blir att kombinera den med att göra poäng. Däri ligger lite av min skepticism.

Gustav Brinck-Larsen: Nej, jag har ingen koll på honom alls.

Adam Andersson: Inte sett en minut från honom – mer än klipp på Youtube.

Mikael Österdahl: Mycket mer än så vet jag inte, men för att vara en tekniker tycks han även ha god arbetsmoral defensivt.

Jonathan Gren: Hyfsad koll ändå då han har varit en spelare som stått ut i Ajax.

Vad har du för förväntningar på Antony i United?

Elias Hallström: Att han tar en startplats och bidrar med mer poäng än lyckade cirkuskonster.

Gustav Brinck-Larsen: Dyr spelare som managern vill ha = inget annat än att han levererar bra på en gång och inom ett par år är en av ligans bästa spelare går att kräva.

Adam Andersson: Med en sådan prislapp ökar förväntningarna. Jag tror på en flopp, men blir gärna motbevisad.

Mikael Österdahl: Att han gör högerkanten till sin egen redan under hösten och att vi inte känner oss nödgade att leta en ny högerytter åtminstone de närmaste åren.

Jonathan Gren: Att han eventuellt blir en stjärna. Till en början så är dock förväntningarna lite lägre med tanke på hans ålder och att han kommer från den holländska ligan. Jag kommer inte att fokusera speciellt mycket på prislappen då den är mer ett resultat av inkompetent rekrytering än något annat.