Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Leicester City - Manchester United
Dags för tredje raka

Manchester United letar efter sin tredje raka seger, vilket inte händer allt för ofta längre. Imorgon gästar man tabelljumbon Leicester City i ett försök att vända en ganska tuff trend mot laget.

Manchester United

Med drygt en dag kvar av transferfönstret så ser det ut som att Erik ten Hag har shoppat färdigt. Det ser ut som att man kommer att avsluta fönstret med sex nya spelare, Tyrell Malacia, Christian Eriksen, Lisandro Martinez, Casemiro, Antony och Martin Dubravka, där den sistnämnde inte är helt klar än.

Efter många om och men så får man väl ändå säga att det blev ett lyckat transferfönster sett till vilka spelare man fått in, men problemet är tillvägagångssättet. Man har återigen visat att man inte har någon struktur, utan man panikköper spelare i sista minuten vilket leder till att man får betala överpris. Nyförvärvet Antony kommer inte att vara tillgänglig imorgon då han fortfarande väntar på visum. 

Skadesituationen är ungefär densamma som inför matchen mot Southampton. Det innebär att man kommer att vara utan Victor Lindelöf som fortfarande inte är redo för spel. Dock finns det en chans att Anthony Martial är redo efter att ha missat Southampton-matchen på grund av problem med hälsenan.

Det ska bli intressant och se om Erik ten Hag väljer att rotera i startelvan med tanke på att man spelar redan på söndag igen. Samtidigt så har backlinjen gjort det så pass bra i de två senaste matcherna att det skulle vara riskabelt, och dumt att ändra ett vinnande koncept. Dock vet vi att man haft Raphaël Varane på en speciell plan för att hålla honom frisk, och att spela honom i två matcher på fyra dagar känns inte som att det finns med i den planen. 

Väljer Erik ten Hag att rotera startelvan imorgon och får isåfall Harry Maguire spela från start?

På mittfältet så känns det som att Casemiro kommer att få göra sin första start, och då känns det också rimligt att Fred startar då de två har erfarenhet av att spela tillsammans. Det lämnar en ledig plats till antingen Bruno Fernandes eller Christian Eriksen. Det ska dock nämnas att ett mittfält med Casemiro, Eriksen och Fernandes varit väldigt spännande och i detta fall skulle det faktiskt kunna funka.

Hur det ser ut framåt beror på vad Ten Hag väljer att göra med Cristiano Ronaldo. Med Martial eventuellt borta så är portugisen den enda renodlade forwarden, men som vi sett i tidigare matcher har holländaren valt att starta Elanga istället, med Rashford i en central roll. Det skulle även kunna bli så imorgon då Ten Hag har gjort det tydligt att han ha en energisk fronttrea som pressar motståndarna.

Med det sagt så tror jag att startelvan kommer att bestå av David de Gea i mål, och framför honom tror jag att backlinjen kommer att bestå av Diogo Dalot, Harry Maguire, Lisandro Martinez och Tyrell Malacia. Mittfältet tror jag blir Casemiro, Fernandes och Eriksen med Jadon Sancho, Marcus Rashford och Anthony Elanga framåt. Om Martial är redo tror jag dock att han startar över Elanga.

Möjlig startelva:

Leicester City

Tabelljumbon Leicester letar fortfarande efter sin första seger då man enbart skrapat in ett poäng efter ett kryss mot Brentford i säsongspremiären. Man har inte heller förstärkt laget på transfermarknaden. Istället har man tappat Kasper Schmeichel, Ademola Lookman och Wesley Fofana där den sistnämnda är ett rejält avbräck.

När det kommer till skadesituationen så kommer man definitivt att vara utan Ricardo Pereira och Ryan Bertrand som båda är långtidsskadade. Utöver det så är James Maddison ett frågetecken.

Precis som för United så har Leicester match i helgen igen och kanske betyder det att Brendan Rodgers väljer att rotera lite i startelvan. Kanske får spelare som inte startade mot Chelsea chansen, vilket inkluderar bland annat Wilfred Ndidi och Ayoze Perez.

När det kommer till startelvan så tror jag att målvakt plus backlinje kommer att vara identisk den som spelade mot Chelsea.Det innebär Danny Ward i mål, Timothy Castagne till höger, Daniel Amartey och Johnny Evans centralt och James Justin till vänster.

På det defensiva mittfältet tror jag att Wilfred Ndidi startar istället för Boubakary Soumare. Tillsammans med honom tror jag att vi får se Youri Tielemans.

Framåt tror jag på en trio av Harvey Barnes, Ayoze Perez och Kiernan Dewsbury-Hall med Jamie Vardy på topp. Om James Madison är tillgänglig så tror jag att han spelar istället för Dewsbury-Hall.

Möjlig startelva:

Historik

Det var ett tag sedan Manchester United tog tre poäng mot Leicester. På lagens fem senaste möten har det blivit tre förluster och två kryss. Därmed får vi gå tillbaka till juli 2020 för att hitta Uniteds senaste seger. Det var säsongens sista omgång och vinsten innebar att man säkrade Champions League-spel.

Visste ni att…

 • Manchester United har släppt in 12 mål på de senaste fem mötena mellan lagen.
 • Senast United vann tre raka ligamatcher var i december 2021.

Matchinformation

Leicester City
Manchester United
Turnering: Premier League, omgång 5
Tid: Torsdagen den 1 september 2022, 21.00
Plats: Filbert Way, Leicester
Domare: Craig Pawson
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Antony (nyförvärv)
 • Pellistri (fot, september)
 • Jones (individuellt program, inget datum)
 • Tuanzebe (personliga skäl, inget datum)
 • Williams (skadad, inget datum)
 • Mengi (oklar status, inget datum)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Garnacho (matchform, stor chans)
 • Martial (hälsena, liten chans)
 • Lindelöf (muskel, stor chans)
FORM
F30/7Atl MadridNTR0-1
O31/7RayoHTR1-1
F7/8BrightonHPL1-2
F13/8BrentfordBPL0-4
V22/8LiverpoolHPL2-1
V27/8SouthamptonBPL1-0

Leicester City

Skador och avstängningar:

 • Pereira (vad, februari)
 • Bertrand (knä, inget datum)
Tveksamma:

 • Maddison (matchform, stor chans)
FORM
V31/7SevillaHTR1-0
O7/8BrentfordHPL2-2
F13/8ArsenalBPL2-4
F20/8SouthamptonHPL1-2
O23/8StockportBLC0-0VS
F27/8ChelseaBPL1-2

United mot Leicester

Totalt:13568-31-36268-181
Borta:6722-16-29113-115
Premier League:3219-9-466-31
SENASTE MÖTENA
F2021-03-21BFA1-3
F2021-05-11HPL1-2
F2021-10-16BPL2-4
O2022-04-02HPL1-1
SENASTE BORTAMATCHER
V2020-07-26BPL2-0
O2020-12-26BPL2-2
F2021-03-21BFA1-3
F2021-10-16BPL2-4