Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Martial fortfarande borta / Bailly kritiserar United / Landslagsnytt

Erik ten Hag har haft sin presskonferens inför morgondagens match mot Real Sociedad. I den pratade han bland annat om Anthony Martials status, hur han ser på Europa League, vad han tror är anledningen till Marcus Rashfords positiva period och såklart om Cristiano Ronaldo.

Utöver det så har vi en del landslagsnyheter på damsidan att ta upp, till exempel att Nikita Parris, Alessia Russo och Ella Toone alla nätade för England under gårdagen.

Erik ten Hags presskonferens

Erik ten Hag har tillsammans med Diogo Dalot haft sin presskonferens inför morgondagens match mot Real Sociedad, vilket indikerar att Dalot kommer att starta imorgon.

Martial inte redo

Vidare till presskonferensen så inleddes den med en fråga om Anthony Martial och hur fransmannens skadesituation ser ut. På det svarade han att Martial inte är tillbaka i träning än, men att hans rehab går i rätt riktning.

Måste vinna varje match

Vidare så fick han frågan om hur han ser på Europa League och om han ser det som en chans att rotera laget och där svarade han att man försöker vinna varje match och att man har en trupp och inte bara ett lag.

Han pratade också lite om hur han kommer att behöva alla spelare i truppen när man nu går in i en ganska hektisk period, och att de spelare som sitter på bänken eventuellt kommer att få starta matcher.

Positivitet anledningen till Rashfords formtopp

Ten Hag gav också sin åsikt på varför Marcus Rashford har haft en bättre period den senaste tiden, och enligt holländaren handlar det mycket om Rashfords inställning.

Han menar på att Rashford alltid är glad och att hans positivitet har hjälpt honom att bli bättre. Han fick också frågan om Rashfords kontrakt och hur det ser ut på den fronten. På det svarade han att han verkligen vill ha kvar Rashford i klubben och att United har kontroll på den situationen.

Den obligatoriska Ronaldo-frågan

Och vad skulle en presskonferens vara utan en fråga om Cristiano Ronaldo? Han fick frågan om Ronaldo är redo att starta, och på det svarade han att han gjorde det mot Brentford.

Sedan fick han fråga om Ronaldo har vad som krävs för att vara Ten Hags centerforward och på det gav han ett kort svar: “Självklart”.

Bailly kritiserar United

Efter att ha lämnat Manchester United för Marseille under sommarfönstret så har Eric Bailly kritiserat sin före detta klubb. Bland annat anklagar ivorianen Manchester United för att favorisera engelska spelare. I en intervju med The Times sa Bailly följande. 

“Klubben bör undvika att favorisera engelska spelare och ge alla en chans. [Klubben bör] uppmuntra konkurrens i omklädningsrummet. Jag har alltid haft en känsla av att engelsmän prioriterats.”

Vidare så hoppas Bailly att Erik ten Hag ändrar på det.

“Det händer inte i Chelsea eller andra stora Premier League-klubbar. Vissa tar för givet att de ska starta, och det försvagar laget. Som tur är har [Erik] Ten Hag mycket karaktär och jag hoppas att han kan förändra den dynamiken.”

Inget nytt kring Jones

Enligt Simon Stone så finns det inget nytt kring Phil Jones position i klubben. Han tränar fortfarande individuellt och inga förändringar har skett när det kommer till tillgång till A-lagets omklädningsrum för varken Jones, Tuanzebe eller Williams.

Trio uttagen till Skottlands U18-trupp

Louis Jackson, Jack Kingdon och Malachi Sharpe har alla blivit uttagna till Skottlands U18-trupp inför deras resa till Frankrike där man kommer att spela en vänskapsturnering mot Polen, Frankrike och Estland.

Thomas målskytt för Skottland

Manchester Uniteds Martha Thomas gjorde mål när Skottland slog Färöarna med hela 6-0. Thomas gjorde Skottlands fjärde mål precis innan halvtid, och det var bland det sista hon gjorde innan hon byttes ut inför den andra halvleken.

Russo, Parris och Toone målskyttar för England.

Alessia Russo, Nikita Parris och Ella Toone hamnade alla i målprotokollet när England krossade Luxemburg under tisdagskvällen. Matchen slutade hela 10-0 till England där Russo gjorde matchens andra mål. Russo blev sedan utbytt inför den andra halvleken.

Parris och Toone fick dock spela hela matchen, och stod för Englands sjätte, respektive sjunde mål i matchen. Katie Zelem startade matchen på bänken men fick komma in och spela hela den andra halvleken. Mary Earps fick dock se hela matchen från avbytarbänken.

90 minuter för Groenen

Jackie Groenen fick spela hela matchen för Nederländerna när de tog en viktig 1-0 seger mot Island. Vinsten innebär att man nu är klara för VM.

Tounkara inhoppare för Frankrike

Manchester Uniteds nyförvärv Aissatou Tounkara fick spela drygt en halvlek när Frankrike befäste sin plats som gruppetta. Matchen mot Grekland slutade 5-1 och Tounkara startade matchen på bänken men byttes in i den 42:a minuten.

Ladd från start för Wales

Hayley Ladd spelade hela matchen för Wales när man kryssade mot Slovenien. Matchen slutade 0-0 och Ladd drog på sig en varning i den 77:e minuten. Krysset innebär att man nu säkrat en slutspelsplats.

Tuchel sparkad

Thomas Tuchel blev den andra tränaren i Premier League att sparkas denna säsongen. Chelsea har börjat denna säsongen trevande och spelat ganska dålig fotboll, och efter gårdagens förlust mot Dinamo Zagreb så får nu tysken lämna klubben.

Ny rättegång mot Giggs

Det kommer att bli en ny rättegång i Ryan Giggs-fallet. Det beslutade en domare på Manchester Crown Court idag. Giggs har stått inför rätta i fyra veckor, men efter över 20 timmar av diskussioner så kunde juryn inte komma till en dom. Den nya rättegången kommer att inledas den 31 juli nästa år.

Res med oss till Manchester!