Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Real Sociedad
Vägen till Budapest börjar här

Imorgon börjar Manchester Uniteds europaäventyr. Då gästar Real Sociedad Old Trafford i vad som kommer vara en av Uniteds svåraste gruppspelsmatcher.

Manchester United

Manchester United går in i denna upplaga av Europa League som en av favoriterna att vinna rubbet, och det hade såklart varit trevligt att inleda med en seger. Vi kommer antagligen att få se en del rotation i startelvan, men det innebär inte att Erik Ten Hag kommer att ta morgondagens match lätt. Erik ten Hag har faktiskt en ganska bred trupp och kan ställa upp med en stark elva trots en del rotation.

Formen kunde inte ha varit bättre. Man har vunnit fyra raka matcher och självförtroendet är på topp när man letar efter en femte raka, något man inte gjort sedan april 2021.

När det kommer till skadefronten så låter det som att Anthony Martial även missar morgondagens match. Lisandro Martinez verkade också ha plockat upp en smäll i samband med segern över Arsenal, men i vilket fall så tror jag att han kommer att få lite välförtjänt vila.

Är det äntligen dags för Casemiros första start som Unitedspelare?

Andra spelare som har småskador är Aaron Wan-Bissaka och Donny van de Beek som båda skulle kunna tänkas starta imorgon. Om de är tillgängliga enter inte får vi antagligen reda på i Ten Hags presskonferens senare idag.

Som nämnt ovan så tror jag på en del rotation i startelvan, men samtidigt tror jag att elvan kommer att vara stark. Om vi börjar längst bak så skulle detta kanske kunna vara en match för Martin Dubravka. Om inte så förstår jag inte riktigt varför man värvade honom. 

Enligt David McDonnell så ser det ut som att Ten Hag kommer att göra stora ändringar i backlinjen där Harry Maguire, Victor Lindelöf och Luke Shaw ryktas få spela från start. I och med det så skulle jag inte heller bli förvånad om Aaron Wan-Bissaka startar, förutsatt att han är frisk. 

På mittfältet så ryktas det också om att Casemiro får starta, vilket känns rimligt. Jag tror även att Fred kommer att starta, och om Donny van de Beek är skadefri så borde han ha en bra chans att spela från start. Om inte holländaren är redo så tror jag att Bruno Fernandes startar.

Framåt så skulle en trio beståendes av Antony, Ronaldo och Anthony Elanga vara intressant. Dock skulle jag inte bli förvånad om Jadon Sancho får starta med tanke på att han bara spelade dryga timmen mot Arsenal. Isåfall tror jag att han tar Elangas plats.

Möjlig startelva:

Real Sociedad

Real Sociedad ligger på en niondeplats i La Liga där man tagit sju poäng på fyra matcher. På det hela en ganska ljummen start. 

Som de flesta har koll på så har man tappat svensken Alexander Isak till Newcastle och för att ersätta honom har man tagit in Umar Sadiq från Almeria. Utöver det så har man tagit in ytterligare en anfallare. Normannen Alexander Sörloth har nämligen anslutit på lån från RB Leipzig.

Vidare till skadesituationen så kommer Mikel Oyarzabal missa matchen med en korsbandsskada som han ådrog sig i mars. Utöver det så är det tveksamt om mittbacken Robin Le Normand kommer att vara tillgänglig på grund av en fotskada.

Vidare till startelva så tror jag att Imanol Alguacil kommer att ställa upp med en stark elva med de båda nyförvärven Sadiq och Sörloth på topp. I mål tror jag att Alex Remiro står och med Le Normand tveksam så tror jag på en backlinje beståendes utav Andoni Gorosabel, Igor Zubeldia, Aritz Elustondo och Aihen Munoz.

På mittfältet kommer troligtvis Mikel Merino starta, och på de två andra mittfältspositionerna tror jag på Martin Zubimendi och Robert Navarro med Davis Silva i en lite mer avancerad roll. På de två anfallspositionerna tror jag som nämnt ovan på Umar Sadiq och Alexander Sörloth.

Möjlig startelva:

Historik

Manchester United och Real Sociedad har bara mött varandra fyra gånger tidigare. De första två mötena var gruppspelsmatcher i Champions League säsongen 2013/14 där man fick med sig en vinst och ett kryss.

Sedan mötte lagen varandra i sextondelsfinalen av just Europa League i februari 2021, vilket var den säsong som United också tog sig till final. I det första mötet vann man med hela 4-0 och var praktiskt taget vidare. Returmötet slutade 0-0.

Visste ni att…

 • Real Sociedad har inte lyckats göra mål på de fyra spelade matcherna mellan lagen.
 • Manchester United och Real Sociedad har båda haft David Moyes som tränare.

Matchinformation

Manchester United
Real Sociedad
Turnering: Uefa Europa League, Real Sociedad
Tid: Torsdagen den 8 september 2022, 21.00
Plats: Old Trafford, Trafford, Manchester
Domare: Marco Di Bello (Italien)
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Jones (skadad, inget datum)
 • Williams (skadad, inget datum)
 • Tuanzebe (personliga skäl, inget datum)
 • Martial (hälsena, mitten september)
 • Pellistri (fot, september)
 • Mengi (skadad, inget datum)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Martínez (Oklar status.)
 • Rashford (oklar status)
 • Van de Beek (skadad, liten chans)
 • Wan-Bissaka (skadad)
FORM
F7/8BrightonHPL1-2
F13/8BrentfordBPL0-4
V22/8LiverpoolHPL2-1
V27/8SouthamptonBPL1-0
V1/9LeicesterBPL1-0
V4/9ArsenalHPL3-1

Real Sociedad

Skador och avstängningar:

 • Oyarzabal (knä, oktober)
Tveksamma:

 • Le Normand (fot)
 • Fernández (hamstring)
FORM
F5/8EibarHTR1-2
F5/8A. BilbaoNTR0-1
V14/8CádizBligan1-0
F21/8BarcelonaHligan1-4
V27/8ElcheBligan1-0
O3/9A. MadridHligan1-1

United mot Sociedad

Totalt:42-2-05-0
Hemma:21-1-01-0
Europa League:21-1-04-0
SENASTE MÖTENA
V2013-10-23HCL1-0
O2013-11-05BCL0-0
V2021-02-18BEL4-0
O2021-02-25HEL0-0
SENASTE HEMMAMATCHER
V2013-10-23HCL1-0
O2021-02-25HEL0-0