Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United - Real Sociedad
Rotationsdags och upp till bevis för reserverna

Att Manchester United spelar i Europa League är mestadels negativt. Framför allt är rytmen med matcher torsdag och söndag i mitt tycke trist.

Det finns emellertid fördelar med att spela i Europa League också. Framför allt ger det Erik ten Hag en större chans att rotera sin trupp.

Nu inleder vi mot hyfsat tufft motstånd, men alltjämt torde vi idag få se en startelva som skiljer sig mot söndagens startelva på nästan alla positioner.

Ten Hags startelva har visat att den kan mäta sig med de bästa lagen. Idag får vi svar på hur reservelvan står sig i september 2022.

För spelare som Harry Maguire och Cristiano Ronaldo är det en chans att visa att de hör hemma i den ordinarie elvan. De borde således vara taggade till tusen.

Vi lär idag också få se Casemiro i startelvan för första gången. Äntligen! Scott McTominay har förvisso presterat mycket bra den senaste tiden. Jag är ändå övertygad om att laget kommer att se bättre ut när skotten ersätts av brassen på mittfältet. Mot Arsenal, framför allt fram till Arsenals byten i andra halvlek, var det tydligt att United saknade kontroll på mittfältet. Där är jag övertygad om att Casemiro skulle bidra med mer trygghet.

Min stora förhoppning idag är att Alejandro Garnacho får ordentligt med speltid.

Med tolv avbytare finns det också utrymme för nykomlingar på bänken. Det är glädjande att spelare som Tyler Fredricson, Kobbie Mainoo och Charlie McNeill har registrerats i Europa League-truppen. Förhoppningsvis får vi se någon av dem på bänken redan ikväll och vill det sig väl – med en betryggande ledning – kanske vi får en debutant.