Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - Real Sociedad 0-1
Sömnigt när vi åter förlorar mot spanskt motstånd

Det var en sömning kväll fram till den hårt dömda straffen. Därefter vaknade Manchester United delvis till liv med ett bättre passningsspel och mer rörlighet. Det var dock inte kvällen med det lilla extra flytet utan snarare tvärtom. Bollhållande spanjorer gäckar oss igen. 

Oavsett om straffen känns mycket tveksam så måste vi kunna kräva fler målchanser framåt oavsett vilken elva som ställs på planen. Totalt är det därför en stor besvikelse även om det märks att Europa League är något svalare än Premier League just nu.

Spanska lag fortsätter således att vinna över United i cupspel och det känns hårt, främst på grund av att Real Sociedad inte känns särskilt bra. De håller visserligen bollen bra i ledning och United har svårt att få tag i bollen. Men spanjorerna får också målet lite väl billigt och skapar egentligen inget därutöver.

Det är svårt att utvärdera Erik Ten Hags insats idag. Det finns en bra grundtanke med rotation av spelare men kanske blev det väl mycket sådan om viljan var att börja med en seger i Europa League. Tyvärr. Svårt att underkända alla enskilda spelare men det räcker heller inte med ett godkänt betyg för att vinna matcher på denna nivå.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Har inget att göra fram till straffen, som tyvärr inte är mycket att göra åt, eller?

Diogo Dalot: 6

Utbytt 45. Stabil men glänser inte idag. Går ut efter en halvlek. Verkar trots allt kunna befästa högerbacksplatsen.

Victor Lindelöf: 5

Stabil som mittback i första men sätts heller inte på några prov alls. Går ut till höger när Dalot vilas i andra och har då helt klart mer problem än Dalot, inte minst med japanske Buko.

Harry Maguire: 6

Spelar mer enkelt och tryggt än på länge utan att bidra framåt. Verkar göra allt för att inte hamna i trånga situationer och då blir det inte mer än sådär. Sätts på väldigt få prov av Sociedads anfallare.

Tyrell Malacia: 6

Utbytt 83. Gör sitt och vad man kan förvänta sig. En del riktigt fina aktioner och försvårar successivt Luke Shaws återtåg.

Fred: 5,5

Hamnar i fina ytor offensivt i första men får inte alls till det i avgörande lägen. Spelade upp sig efter hand och är ändå nyttig för laget.

Christian Eriksen: 8

Utbytt 45. Åter igen fin och kreativ i passningsspelet och ser väldigt naturlig ut i sin roll på Uniteds mittfält. Bäst igen. Kliver av i halvtid för att vila.

Casemiro: 5

Syns att han är en klasspelare i vissa aktioner men är ännu inte alls där. Blandar och ger alltför mycket i passningsspel. Har några halvfarliga skott på mål i andra halvlek men måste upp i nivå för att starta före McTominay.

Anthony Elanga: 6

Utbytt 71.  Ser från och till väldigt snabb och pigg ut, tar initiativ en mot en. Bra fram till sista passningen men där tar det stopp, får ändå en del att hända i spelet i en annars rätt sömning tillställning. G0dkänt med viss mersmak.

Antony: 5

Ser stel ut och har det tufft med bollbehandling under stora delar av matchen. Blixtrar till från och till och kommer säkert bli mycket viktig med sin vänsterfot framöver. Men idag måste han få underkänt.

Ronaldo: 5

Ser trög och otajmad ut ännu. Inte så snabb som innan och inte heller klinisk i de få chanser han får. Flera offside. Borde sätta dit den i slutet istället för att ramla lätt. Drar mot lägre betyg.

Lisandro Martínez: 7

Inbytt 46. Stabilt intryck överlag, får straff mot sig ganska omgående vilket känns väldigt hårt men bidrar sedan både defensivt och offensivt.

Bruno Fernandes: 6

Inbytt 46. Fin boll till Ronaldo direkt efter inhopp. Fortsätter med flera fina framspel men ska också kunna vara mer avgörande när det gäller.

Alejandro Garnacho: 5,5

Inbytt 71. Får 20 minuter och får någon halvchans. Överlag dock svårt att uträtta något när spanjorerna håller i bollen.

Jadon Sancho: 5

Inbytt 71. Får inget uträttat. Osynlig.

Charlie McNeill: n/a

Inbytt 83. Spelade för kort tid för att bedömas.

Erik ten Hag: 5,5 

Svår att utvärdera. Bra grundtanke med rotation men kunde nog spelat några fler ordinarie för att få en vinst i första matchen. Gör vad han kan med byten i andra halvlek dock.