Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Martials kritik / Antony hyllar Ronaldo / Möjlig landslagskallning för anfallsstjärnorna

Dagens nyhetssvep innehåller nyheterna om Anthony Martials intervju med France Football där han stod för kritik mot förra tränarna Ole Gunnar Solskjaer och Jose Mourinho. I övrigt rapporterar vi om Antonys lovord till Cristiano Ronaldo. Vi rapporterar även om en möjlig landslagskallning för två Unitedstjärnor.

Martials kritik

Säsongen 2019/20 gjorde Anthony Martial 23 mål då Manchester United slutade på en tredje plats i ligan och nådde semi-final i Europa League. Sedan dess så har det varit två tuffa säsonger för Martial och fransmannen har nu genomfört en intervju med den franska fotbollstidningen France Football där han förklarar sin knackliga form och kritiserar förra tränarna Ole Gunnar Solskjaer och Jose Mourinho för deras svaga behandling av anfallaren.

Han kritiserar Ole Gunnar Solskjaer för att ha överspelat honom under en period där han inte kunde accelerera på grund av skada. Något som ledde till att Martial själv blev kritiserad för sitt spel på planen. I intervjun så besvarar Martial också kommentarerna angående hans kroppsspråk på planen, där han gör det tydligt att hans kroppsspråk inte betyder att han är omotiverad utan att det är helt enkelt så han är som person. Martial nämner även att han kände sig illa behandlad i samband med att Zlatan Ibrahimovic kom till klubben och tog över Martials nummer 9, detta mot fransmannens vilja.

Antony hyllar Ronaldo

Sommarens största nyförvärv Antony pratade i en exklusiv intervju med Manchester United om hur brassen är taggad över att hjälpa laget framåt. Han hade lite extra positiva kommentarer angående Cristiano Ronaldo, där han gjorde det tydligt hur exalterad han är över att få spela och lära sig av världsstjärnan.

Antony om Ronaldo: ”Ord kan inte beskriva Ronaldo, han är bäst i världen. På bara några få dagar så har jag lärt mig mycket av honom. Han har ett extraordinärt intellekt, och varje gång jag pratar med honom, tar jag med mig mycket”.

Möjlig landslagskallning för anfallsstjärnorna

Marcus Rashford och Jadon Sancho kan bli aktuella för landslaget i slutet av månaden då förbundskapten Gareth Southgate ska välja truppen inför de sista internationella matcherna innan VM tar vid i november. Bägge Unitedanfallarna har varit ute ur landslaget sedan oktober/november 2021, men efter bättre form och bättre resultat på klubbnivå så verkar det nu troligt att Southgate vill se vad spelarna kan tillföra i Englands anfallslinje inför äventyret i Qatar.