Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Pappersstrul för Martinez / Legendarmatch mot Liverpool / Kampen om Bellingham

Det råder landslagsuppehåll för tillfället och en som har stött på problem vid inresande till USA är Martinez, som med sitt argentinska pass haft svårt att komma in i landet. Vidare noterar vi att det ska spelas legendarmatch på Anfield samt att kampen om Borussia Dortmunds mittfältstalang Jude Bellingham lär hårdna nästa sommar. 

Passtrul för Martinez

Det argentinska landslaget ska under detta landslagsuppehåll möta både Jamaica och Honduras i vänskapsmatcher i USA, men en som fått svårt att komma in i landet är Martinez i United. 

Även Tottenham Hotspurs Cristian Romero har samma bekymmer, ett bekymmer som grundar sig i att den amerikanska ambassaden i London hållit stängt på grund av drottningens bortgång.

Troligtvis kommer det lösa sig och duon kommer med största sannolikhet kunna möta upp sitt landslag borta i staterna.

Legendarmatch mot Liverpool

Till helgen kommer United och Liverpool ställas i en legendarmatch, som man så sent som i maj i år även spelade på Old Trafford.

Den här gången är det Anfield som gäller och matchen är kort och gott ett evenemang som samlar in pengar till klubbarnas välgörenhetsorganisationer, vars syfte är att hjälpa det lokala samhället.

Begreppet ”legendar” har måhända urvattnats en aning med tanke på vilka spelare som finns med i Uniteds trupp. Vi hittar bland annat spelare som Darron Gibson och Fraizer Campbell.

Mer slagkraftiga namn är Denis Irwin, Jaap Stam, och Michael Carrick, för att nämna några.

Matchen börjar 16.00 på lördag och går att se på MUTV.

Dragkamp om Bellingham

Jude Bellingham är blott 19 år gammal men har redan tagit en given plats på Borussia Dortmunds mittfält och hunnit med hundra matcher för klubben.

Bellingham är dock engelsman och sannolikheten för att han gör en liknande resa som Sancho – det vill säga drar tidigt till Tyskland, samlar på sig erfarenhet, och flyttar sedan hem igen – känns stor.

Flertalet engelska klubbar uppges rycka i 19-åringen och det ser därför ut att kunna bli en dragkamp om honom nästa sommar.

United, Chelsea, City, Liverpool, men även Real Madrid uppges vara intresserade. Prislappen uppges ligga på omkring €150 miljoner, så någon billig affär är det alltså inte tal om.

Uppgiftslämnaren The Athletic skriver även att innan Bellinghams flytt till Dortmund var United närmast att få loss honom. Då spelade mittfältaren i Birmingham City.