Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Damlaget: West Ham United - Manchester United 0-2
Viktig trepoängare i London

Manchester Uniteds damlag tog sin andra raka seger i Women’s Super League, då West Ham bortabesegrades med 2-0. De båda målen kom i inledningen på andra halvlek, då Lucía García och Hannah Blundell slog till med sina första mål som Unitedspelare.

United var över 90 minuter det klart bättre laget och segern måste betecknas som rättvis. Vi bjöds emellertid på betydligt bättre motstånd än i premiären mot Reading.

Efter 4-0 mot Reading kan ingen ha blivit förvånad över att Marc Skinner gav premiärelvan nytt förtroende. Den Skinner vi lärde känna förra säsongen är ingen tränare som ändrar i onödan. Bredden i laget är förvisso bättre nu men med tanke på att alla presterade bra i premiären torde det ha varit ett självklart beslut att fortsätta på den inslagna vägen.

Prestationen i London höll emellertid inte samma klass. West Ham försvarade sig betydligt bättre än Reading gjorde förra veckan och United hade svårt att ta sig igenom det kompakta motståndarförsvaret. Bollarna in på de farliga ytorna missades som regel och United föll för ofta tillbaka till enkla lösningar.

Chanserna United skapade före paus var primärt på fasta situationer. West Ham hade enstaka kontringar men det kändes sällan farligt.

Efter paus skulle United emellertid slå till med två tidiga mål. Målskyttet öppnas då Maya Le Tissier hittar Lucía García med en utmärkt långpassning. Den spanska yttern vinner duellen mot försvararna och rundar sedan målvakten och gör sitt första mål som Unitedspelare.

Lucía García rundar målvakten och rullar in sitt första mål som Unitedspelare.

Le Tissiers långpassningar har redan visat sig vara ett vapen för United. Vi gjorde mål på en sådan i första halvlek också, men då blev det bortdömt för offside.

Ledningen dubblas bara fem minuter efter ledningsmålet. Den här gången är det Ona Batlle som stormar fram på högerkanten och kombinerar med Ella Toone. Batlle tittar sedan upp och ser Hannah Blundell fri i straffområdet och vänsterbacken placerar elegant in bollen i nät. Vänsterbackens första mål som Unitedspelare.

West Ham får jubla för ett reduceringsmål. Hemmalagets glädje sätts dock i halsen, då domarna efter en stunds konferens kommer fram till att det var offside.

I tvåmålsunderläge flyttar West Ham förstås upp men utöver det bortdömda målet blir det sällan överdrivet farligt. Istället är det United som har de bästa chanserna att utöka ledningen.

Segern innebär att Uniteds hundraprocentiga säsongsinledning är intakt. Dagens prestation lämnar en hel del att önska, United kan betydligt bättre. Samtidigt är det viktigaste förstås att United vann. Även om United kan betydligt bättre så var segern helt i sin ordning, sett till matchbilden.

Bäst i United för dagen tycker jag att Ona Batlle var. Spanjorskan löpte outtröttligt till höger och när United skapade något var Batlle ofta involverad.

Högerbacken Ona Batlle var Uniteds bästa spelare.

Även Maya Le Tissier förtjänar beröm för dagens insats. Den unga försvararen har fått en fantastisk start på Unitedkarriären. Hon imponerar både med boll och utan. Idag fick hon försvara mer än i premiären och det gjorde hon för det mesta mycket bra.

Målen

West Ham United – Manchester United 0-2 (0-0)

Women’s Super League, 25 september


0-1 (50) Lucía García (Le Tissier)
0-2 (55) Hannah Blundell (Batlle)


Uniteds lag: Earps; Batlle, Le Tissier, Turner, Blundell; Zelem, Ladd; García (Leon 80), Toone (Moore 80), Galton (Parris 88); Russo (Thomas 80)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK