Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Shaw målskytt och besluten att ta tillbaka sin plats i startelvan / Evans gör sin 100:e match

I dagens nyhetssvep kan vi rapportera att Luke Shaw var en av målskyttarna för England när man spelade oavgjort mot Tyskland. Utöver det så är vänsterbacken också fast besluten att ta sig in i Erik ten Hags startelva i framtiden. Slutligen så kommer Jonny Evans bära kaptensbindeln för han ikväll gör sin 100:e match för Nordirland.

Shaw målskytt mot Tyskland

Luke Shaw stod för ett mål när England spelade oavgjort mot Tyskland under gårdagen. Vänsterbacken fick spela hela matchen och stod för Englands första mål. 

Även Harry Maguire spelade hela matchen men hade en lite tuffare kväll där han bland annat gav bort en straff som Ilkay Gundogan förvaltade. Matchen slutade tillslut 3-3 där Englands två andra mål gjordes utav Harry Kane och Mason Mount.

Och fast besluten att ta sig in i startelvan

I en intervju med TalkSport så pratade Shaw bland annat om att han gärna skulle vilja spela fler minuter inför VM. 

”Det är vad alla vill. Jag tror att Erik ten Hag vet vad mina kvaliteter är. Han vet vad jag kan och vi har pratat”.

Dock så har Shaw accepterat att ändringar behövde göras efter de två inledande matcherna.

”Det är förståeligt att, och jag håller till och med med om, att säsongsstarten inte var tillräckligt bra och han var tvungen att göra förändringar. Och jag accepterar det fullt ut, jag accepterade det.”

Nu fokuserar vänsterbacken på att göra det så bra som möjligt på träning och på de chanser han får.

”Det enda jag kan göra är att träna hårt och vänta på mina möjligheter, oavsett om det är i cupmatcherna eller Premier League. Vad jag än spelar i måste jag bara vara redo och spela på den standard jag borde vara på.”

Evans bär kaptensbindeln i sin 100:e match

Den före detta United-spelaren Jonny Evans kommer att bära kaptensbindeln för Nordirland när han i kvällens match mot Grekland gör sin 100:e match för sitt land.