Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Presentation av Manchester Uniteds ungdomsspelare 2022/23
Mainoo, Hansen, Gore och alla andra som drömmer om att bli nästa stjärna

Vi presenterar här i kortformat majoriteten av Manchester Uniteds ungdomsspelare för säsongen 2022/23.

Spelare som redan har fått en egen profilsida – Radek Vítek, Tyler Fredricson och Charlie McNeill med flera – inkluderas inte i sammanställningen. Utförligare information om säsongens nya spelare kommer efter hand under säsongen, håll utkik i Ungdomskollen.

Texterna är skrivna av Jonathan Gren och Mikael Österdahl.

Målvakter

Eric Hanbury (U18)

Målvakt som spelade nio matcher förra säsongen. Spenderade säsongsinledningen på lån i Southamptons U18-lag där han gjorde tre matcher, men är nu tillbaka i United där han fortfarande väntar på sin första match denna säsongen. [Jonathan]

Elyh Harrison (U17)

Målvakt som värvades från Stevenage, där han redan var uppe och tränade med a-laget. Satt på bänken i U21-premiären men har inte varit med i någon matchtrupp, varken för U18 eller U21, sedan dess. [Micke]

Ondřej Mastný (U21)

Tjeckisk målvakt som fått sparsamt med speltid under sin tid i klubben, och det verkar hålla i sig även denna säsongen då han fortfarande väntar på sina första minuter. [Jonathan]

Dermot Mee (U21)

Nordirländsk, Englandsfödd, målvakt som bara har fått sporadisk speltid under sin tid i klubben. Befinner sig nu i Altrincham på lån. [Micke]

Thomas Myles (U17)

Fick sitta på bänken i juniorlaget redan förra hösten. Nu förstaårsjunior har det blivit några matcher till på bänken, men han väntar alltjämt på debuten. [Micke]

Tom Wooster (U18)

Hade en positiv föregående säsong där han i slutet fick en del speltid. Har denna säsongen fått spela två matcher i juniorlaget där han förhoppningsvis blir ordinarie inom kort. [Jonathan]

Tom Wooster.

Försvarare

Sonny Aljofree (U18)

Talangfull mittback som den här säsongen är lagkapten för juniorlaget. Fick mycket speltid redan som förstaårsjunior men yngre mittbackar som Tyler Fredricson och Louis Jackson rankas högre. [Micke]

Rhys Bennett (U20)

18-årig mittback som imponerade i juniorlaget förra säsongen och var en viktig spelare i Uniteds Youth Cup-seger. Har denna säsongen tagit steget upp till reserverna där han spelat mestadels av lagets matcher. [Jonathan]

Louis Jackson (U17)

Mycket talangfull mittback som, åldern till trots, visar upp ett moget spel. Fick chansen i FA Youth Cup-finalen som U16-spelare och imponerade stort inför ett utsålt Old Trafford. Debuterade i juniorlaget redan som U15-spelare och debuten i U21 är nog inte långt borta. [Micke]

Louis Jackson.

Marc Jurado (U19)

En väldigt stabil högerback som spelade hela 38 matcher förra säsongen. Är mycket pålitlig och sätter sällan en fot fel. Han är bra på det mesta, men samtidigt så har han inte någon egenskap som får honom att sticka ut. [Jonathan]

Willy Kambwala (U19)

Fransk mittback som värvades till United inför säsongen 2020/21. Har varit otroligt skadedrabbad under tiden i klubben och har inte kunnat göra sig själv rättvisa. [Micke]

Jack Kingdon (U17)

16-årig mittback som kom till klubben från Morecambe i november 2020. Fick göra sin debut i juniorlaget förra säsongen och hittills har det blivit två spelade matcher denna säsong. [Jonathan]

Marcus Lawrence (U18)

Fick väldigt sparsamt med speltid under sin säsong som förstaårsjunior. Totalt blev det fyra spelade matcher förra säsongen och denna säsongen har det hittills blivit 21 minuter för ytterbacken. [Jonathan]

Sam Murray (U18)

Vänsterback som har fått oväntat stort förtroende till följd av skador på andra spelare. Imponerade när United vann FA Youth Cup och har under hösten fått debutera i U21. Bra vänsterfot och hyfsat snabb, men inte en talang på den allra översta hyllan. [Micke]

James Nolan (U17)

Gjorde din U18-debut redan som 15-åring vilket bara det visar på hans talang. Har denna säsongen fått vara med i startelvan för juniorlaget två gånger, där han bidragit med en assist. [Jonathan]

Habeeb Ogunneye (U17)

Högerback som fick ganska stort förtroende som U16-spelare förra säsongen. Ett offensivt vapen med bra teknik och förmågan att ta sig förbi motståndarförsvarare. Har varit ett givet inslag i landslaget i sin årskull. Har tyvärr inlett säsongen skadad. [Micke]

Habeeb Ogunneye.

Harrison Parker (U16)

Mittback som kom till klubben från Arsenals akademi i september förra säsongen. Fick samma säsong göra sin debut i juniorlaget när han i mars tidigare i år fick hoppa in mot Blackburn, vid enbart 15-års ålder. Denna säsongen har det blivit en spelad match för Parker som fick spela från start i 1-0 förlusten mot Stoke. [Jonathan]

Logan Pye (U20)

Fick ta steget upp till reserverna denna säsong då man var tunna på vänsterbackspositionen efter att Alvaro Fernandez lämnat på lån. Har fått spela i fyra matcher hittills denna säsong. Dock sticker han inte direkt ut så hans plats i laget känns inte speciellt säker. [Jonathan]

Charlie Wellens (U21)

Ursprungligen en offensiv spelare men sedermera omskolad till högerback. Bra tillslag på bollen och hög arbetskapacitet. Är nu i Oldham på lån till januari, där han gått rakt in i startelvan. [Micke]

Mittfältare

Toby Collyer (U19)

Defensiv mittfältare som värvades till klubben i mars tidigare i år. Har haft en del skadebekymmer men är nu helt frisk och förhoppningsvis kan han leva upp till de förväntningar som fanns på honom när han kom till klubben. [Jonathan]

Ruben Curley (U17)

Central mittfältare som fick visa upp sig i några matcher i våras. Slet tyvärr sönder korsbandet i augusti. [Micke]

Jayce Fitzgerald (U16)

Central mittfältare som fick göra sin U18-debut tidigare denna månaden som 15-åring. [Jonathan]

Omari Forson (U19)

En teknisk yttermittfältare som hittills har varit en av, om inte akademins bästa spelare spelare denna säsong. Har mognat ordentligt i sitt spel, och det tillsammans med hans talang har lett till fyra mål på sex matcher. [Jonathan]

Omari Forson.

Daniel Gore (U18)

Offensiv talang som kan användas som åtta eller tia. Har inlett säsongen som lagkapten i U21, trots att han fortfarande är junior. Mycket bra teknik, kan dribbla, passa och skjuta. Gore kan även försvara och han är orädd i duellspelet. Har hamnat i skymundan av den briljante Kobbie Mainoo men är helt klart en mycket intressant spelare för framtiden. [Micke]

Dan Gore är nu lagkapten för U21.

Isak Hansen (U19)

Väldigt kreativ mittfältare som spelmässigt har tagit stora steg framåt efter att ha kommit till klubben 2020. Trivs bäst i en offensiv mittfältsroll men hans förmåga med bollen gör att han även kan spela i en djupare roll. Har fortfarande inte riktigt fått igång poängproduktionen vilken är det enda som saknas vid detta laget. [Jonathan]

Isak Hansen fick spela i a-laget i somras.

Kobbie Mainoo (U18)

Mittfältaren Mainoo var närmast sensationellt bra som förstaårsjunior förra säsongen. Fick redan då testa spel i U23 (som nu är U21) och den här säsongen lär det inte bli mycket spel i juniorlaget. Tränar regelbundet med a-laget och är registrerad i Europa League-truppen, så debuten är nog inte långt borta. En närmast komplett mittfältare som kan dominera matcher som sexa, åtta eller tia. [Micke]

Kobbie Mainoo.

Sam Mather (U18)

Ytterforwarden Mather sprutade in poäng som förstaårsjunior. Den fantastiska högerfoten är hans stora styrka, både som avslutare och kanske ännu bättre som framspelare. Ett vapen på fasta situationer. [Micke]

Finley McAllister (U17)

En av akademins mest intressanta spelare som trivs bäst på det defensiva mittfältet. Trots sin unga ålder så har han en väldigt mogen spelstil, samtidigt som han inte är rädd att gå in i dueller trots sin storlek. [Jonathan]

Jack Moorhouse (U17)

Spelar centralt på mittfältet, gärna som tia. Fick visa upp sig i juniorlaget redan förra hösten och inledde den här säsongen som ordinarie. [Micke]

Maxi Oyedele (U18)

Defensiv mittfältare som spelar landslagsfotboll för Polen. Var oftast inhoppare i de viktigaste matcherna förra säsongen men nu blir han en nyckelspelare i juniorlaget. Framför allt en bollvinnare men han dyker upp som målskytt då och då. [Micke]

Anfallare

Adam Berry (U17)

En mycket intressant spelare som har ett fantastiskt tillslag på bollen. Är listad som yttermittfältare men kan också spela centralt. Trots sin unga ålder så gjorde han fem matcher för juniorerna förra säsongen och denna säsongen har han spelat två matcher, men har ännu inte fått spela från start. [Jonathan]

Noam Emeran (U21)

Skrev på ett tvåårskontrakt med klubben tidigare i år men har bara fått spela i en match denna säsongen i form av ett inhopp. Har en tveksam skadehistorik, men när han är frisk så är Emeran en mycket bra spelare som har det mesta för att lyckas på seniornivå. [Jonathan]

Ethan Ennis (U18)

En rivig, ettrig och energisk ytterforward, som tyvärr blev korsbandsskadad i augusti. Det ser inte alltid naturligt ut när Ennis forcerar fram med bollen men han är mycket bra på att ta sig förbi motståndare. Gör många mål men det kan bli lite enkelspårigt ibland. Lär han sig att titta upp har han mycket att vinna, för när han vill så kan han passa. [Micke]

Joe Hugill (U20)

Imponerade stort som förstaårsjunior och som belöning var han med på a-lagets försäsong 2021. Därefter har det inte alls gått som tänkt, för den engelska anfallaren som har jämförts med Ruud van Nistelrooy. Slet med skador och dålig form förra säsongen. Nu är han en av många som ungdomsspelare som har missat säsongsinledningen på grund av skada. [Micke]

Amir Ibragimov (U15)

En av, om inte akademins största talang, som gjorde sin U18-debut som 14-åring. Kan spela på många olika ställen offensivt men trivs bäst som anfallare. Från det man sett så verkar han vara en riktigt bra avslutare med bra spelförståelse. [Jonathan]

Amir Ibragimov.

Mateo Mejia (U20)

Skador, skador, skador. Så kan vi sammanfatta Mejias Unitedkarriär. Värvad till United som målspruta sommaren 2019. Per september 2022 har han bara spelat nio tävlingsmatcher för United och nu tycks han vara skadad igen. [Micke]

Ashton Missin (U17)

Yttermittfältare som skrev på som scholar inför denna säsong. Väntar dock fortfarande på sin debut. [Jonathan]

Victor Musa (U16)

Ytterligare en intressant talang som helst spelar yttermittfältare. Fick göra sin U18-debut i säsongspremiären när han fick hoppa in i slutet av 3-0 segern mot Nottingham. [Jonathan]

Manni Norkett (U18)

Norkett är en klassisk centertank, som framför allt syns i straffområdet. Hans främsta egenskap är att han är bra på att göra mål. Utöver det är den storväxta anfallaren snabb med och utan boll, så han är ett vapen även i djupled. [Micke]

Manni Norkett.

Malachi Sharpe (U17)

En ytterforward som är född i England men spelar landslagsfotboll för Skottland. Fick debutera i juniorlaget redan i säsongspremiären förra säsongen. Totalt blev det fyra starter och ett mål förra säsongen. Blev sedan skadad och har inte varit med i matchtruppen i någon match sedan februari. [Micke]

Ethan Wheatley (U17)

Forward som fick göra sin U18-debut förra i mars detta år. Har denna säsongen fått göra två inhopp där han i säsongspremiären också stod för ett mål. [Jonathan]

Ethan Williams (U17)

Teknisk högerytter med bra vänsterfot som gillar att utmana. Har, som en av bara två förstaårsjuniorer, startat säsongens fyra första matcher. Blev målskytt i premiären. [Micke]

Åldersinformation

Ålderslistningen visar primärt vilka turneringar som de respektive spelarna är tillgängliga för:

  • U21ET: Får användas utan restriktioner i EFL Trophy men får inte registreras på B-listan i Premier League-truppen och räknas som överårig i Premier League 2 (U21-serien).
  • U21: Får registreras på B-listan i Premier League-truppen och får användas obegränsat i Premier League 2. Inte tillgänglig för juniorlagsspel. Säsongen 2022/23 gäller att U21-spelare ska vara födda tidigast den 1 januari 2001.
  • U20: Dessa spelare får användas som överåriga i Uefa Youth League (max fem U20-spelare i truppen, varav max tre får användas i en enskild match). Säsongen 2022/23 gäller att U20-spelare ska vara födda tidigast den 1 januari 2003. Men…? Det är ju två års skillnad mot U21-spelarna? Ja. (Förklaring under listan.)
  • U19: Får spela i Uefa Youth League. Inte tillgänglig för juniorlagsspel i England (undantaget i ligan där U19-målvakt tillåts). Säsongen 2022/23 gäller att U19-spelare ska vara födda tidigast den 1 januari 2004 (för U19-målvakt i ligan är det den 1 september 2002 som gäller, men det tar vi ingen hänsyn till).
  • U18: Andraårsjunior. Tillgänglig för juniorlaget den här säsongen men inte nästa. Säsongen 2022/23 gäller att U18-spelare spelare ska vara födda tidigast den 1 september 2004.
  • U17: Förstaårsjunior. Tillgänglig för juniorlaget även nästa säsong.
  • U16: Schoolboy. Spelar i juniorlaget som underårig. Att U16-spelare får chansen i juniorlaget redan under hösten är ovanligt men inte unikt.

Att notera är att barn i England som regel börjar skolan det år de i september är fyra år gamla. Således gäller även september som åldersangivelse för ungdomsfotbollen. I Uefas turneringar gäller dock kalenderår. För att röra till det ytterligare använder Premier League kalenderår för att definiera U21-spelare medan EFL Trophy slår till med den 1 juli.

Att det skiljer två år mellan U21 och U20 beror på att vi använder Uefas definition av U20- och U19-spelare men Premier Leagues definition för övriga åldersgrupper (EFL:s definition för U21ET). Detta för anpassning till spelartillgänglighet i olika turneringar. (Vi använder Uefa Youth League, även säsonger som denna där United inte deltar i turneringen. Detta för konsekvens säsong till säsong.)

Mer information på vår sida för ungdomstruppen.