Spelarbetyg: Manchester City - Manchester United 6-3
Ett uppgivet lag redan från start

Ytterligare en pinsam förlust för Manchester United mot sina grannar. Det kändes uppgivet redan från start och efter Citys ledningsmål så kändes matchen avgjord.

Som sagt såg ut som ett uppgivet United redan från start där man knappt vågade hålla i bollen utan nästan gav bort den till ett Manchester City som var farliga i nästan varje anfall, och redan inom de första fem minuterna hade man skapat en trippelchans där Scott McTominay och David de Gea räddade United från att åka på ett ännu tidigare baklängesmål.

Men ett tidigt baklängesmål skulle man åka på ändå. I den åttonde minuten tog City ledningen genom Phil Foden som lämnades helt ensam i Uniteds straffområde.

Spelet fortsatte att dikteras av hemmalaget som i den 34:e minuten gjorde 2-0 genom Erling Haaland, som även gjorde 3-0 tre minuter senare. Innan halvtid gjorde Foden sitt andra i matchen och ställningen var 4-0 i halvtid.

United fick in en reducering genom Antony men City svarade med två mål efter det. United skulle sedan reducera två gånger till genom Anthony Martial vilket gav slutresultatet 6-3.

David De Gea: 4

Var chanslös på många av målen men med sex insläppta kan han absolut inte få godkänt.

Diogo Dalot: 4

Drog på sig ett gult kort väldigt tidigt vilket kan ha påverkat hans sätt att spela, men i vilket fall så var portugisen långt ifrån den spelare han var mot Arsenal.

Raphaël Varane: 4

Utbytt 40. Var inne på två av baklängesmålen där hans insats vid det första borde varit bättre. Hade han spelat längre så hade betyget med stor sannolikhet varit lägre.

Lisandro Martinez: 3

Precis som resten av laget så var Martinez inte nära den nivå han har varit på tidigare.

Tyrell Malacia: 4

Utbytt 46. Blev också varnad tidigt och hade det svårt med Phil Foden på sin kant. Rätt att byta ut honom i halvlek.

Scott McTominay: 3

Utbytt 59. Hans brist på passningsfot visade sig ganska tydligt vid ett antal tillfällen och ledde även till iallafall ett farligt läge i första halvlek. Hela mittältet gav upp alldeles för stora ytor och det hade McTominay en stor del i.

Christian Eriksen: 4

1 assist. Var väldigt osynlig i första halvlek. När City drog ned på tempot i andra så blev det bättre där han slog bollen som ledde fram till Antonys mål.

Antony: 4

1 mål. Stod för ett fint mål men inte mycket annat utöver det.

Bruno Fernandes: 3

Precis som Eriksen så var han väldigt osynlig i början av matchen och när han väl började synas så hade han inte speciellt mycket hjälp framåt.

Jadon Sancho: 2

Utbytt 70. Gjorde typ inget rätt under hela matchen. Missade både passningar och tappade mycket boll vilket inte är likt Sancho.

Marcus Rashford: 3

Utbytt 59. Såg inte ut att bry sig speciellt mycket. Väldigt dåligt jobb i defensiven.

Victor Lindelöf: 4

Inbytt 40. Blev inte direkt bättre när han kom in.

Luke Shaw: 4

Inbytt 46. Fick komma in i en ganska bekväm situation i och med att matchen redan var klar och att City slagit ned på tempot men lyckade ändå göra några misstag, bland annat när han upphävde offsiden till Citys sjätte mål.

Anthony Martial: 6

Inbytt 59. 2 mål. Stod för två mål vilket kanske kan hjälpa honom i kommande matcher.