Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Spansk landslagsnobb / Tony Whelan hedrad / Månadens mål

Helgens nyhetssvep innehåller nyheterna om två spanjorskor som inte finns med i landslagstruppen inför oktober matcherna. I övrigt så rapporterar vi om att Tony Whelan fått pris för sitt jobb inom fotbollen. Vi rapporterar även om att månadens mål i september har röstats fram.

Spansk landslagsnobb

Uniteds spanska landslagsstjärnor Lucía García och Ona Batlle finns inte med i Jorge Vildas landslagstrupp inför oktober matcherna mot Sverige och USA.

Unitedduon var två av spelarna i det spanska landslaget som kritiserade det spanska fotbollsförbundet RFEF i samband med dramat om att 15 spanska spelare, inklusive García och Batlle, vägrat spela under förbundskapten Jorge Vilda.

Tony Whelan hedrad

Tony Whelan är en stor figur i Uniteds akademi och arbetar som assistent akademidirektör för klubben. Whelan blev i veckan prisad av ”The Football Black List” för sitt arbete inom fotbollen under en ceremoni i Manchester.

Läs mer på manutd.com

Månadens mål

Antonys debutkasse mot Arsenal har fått utmärkelsen som Uniteds månadens mål i september. Ett vackert spelmål där alla 11 United-spelare var involverade i anfallet.
Se Antonys mål nedan.

U18 krossade Blackburn

Det blev storvinst för U18 laget igår när de rödklädda satte sex bollar i nätet mot Blackburn i en match som slutade 6-1. Detta var U18 lagets andra vinst för säsongen och hoppar därmed upp på en 7:e plats i tabellen.

Uniteds mål i matchen gjordes av James Nolan, Manni Norkett x2, Adam Berry, Ethan Williams och Maxi Oyedele.

Blackburn krossade U21

Medans United gjorde sex mål mot Blackburn i U18 matchen så gjorde Blackburn samma sak mot United på U21 nivå. Det blev alltså en tung bortaförlust för de lite äldre grabbarna som inte haft någon rolig start på säsongen.

Shola Shoretire gjorde Uniteds enda mål i matchen som slutade 6-1 till Blackburn.

United sörjer tragedin

Manchester United har gått ut med ett sörjande meddelande angående den hemska tragedin som tog plats i Malang, Indonesien under lördagen.

Läs uttalandet nedan.