Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Omonia Nicosia - Manchester United
En trepoängare bör vara given

Imorgon är Manchester United tillbaka i Europaspel när man beger sig till Cypern för att möta Omonia Nicosia. Med tanke på det fullspäckade spelschemat så blir det antagligen en roterad elva som står på planen när matchen drar igång.

Manchester United

Det har blivit en vinst och en förlust för United i Europa League än så länge, och även om det på pappret bör bli tre poäng imorgon så måste det också göras. Tappade poäng imorgon skulle innebära ett ganska tufft läge i gruppen, vilket man helst skulle vilja undvika. Det bör finnas en del revanchslust i laget efter att man blivit förnedrade av Manchester City förra helgen.

På skadelistan finns Raphaël Varane som ådrog sig en fotskada i derbyt, men det ska enligt rapporter inte vara alltför allvarligt och förmodligen skulle han ändå vila imorgon. Även Harry Maguire, Aaron Wan-Bissaka och Donny van de Beek kommer att missa morgondagens match.

Som nämnt ovan så tror jag att truppen kommer att roteras på ett antal positioner. Jag fortsätter att hoppas på en ändring mellan stolparna, men det känns mindre och mindre troligt för varje match som De Gea får spela.

Om Aaron Wan-Bissaka varit tillgänglig hade detta varit en match för honom, men nu kommer det antagligen att bli Dalot på högerbacken. Hade Harry Maguire varit frisk så hade jag även kunnat se honom starta imorgon. Nu verkar det dock som att Lisandro Martinez och Victor Lindelöf kommer att få bilda mittbackspar. På vänstersidan är jag osäker på vem som kommer att starta, men vad som känns oklart är att den som inte spelar imorgon kommer att starta på söndag.

Det verkar vara glada miner i truppen inför morgondagens match.

I vanliga vall så hade jag velat se Casemiro från start, men det har ryktats om att han kommer att vara med i startelvan mot Everton och isåfall hade det varit bättre att vila honom imorgon, eller eventuellt ge honom en halvtimme.

Istället så tror jag att vi får se Scott McTominay och Fred från start, och om Donny van de Beek hade varit frisk så hade han kunnat spela som den tredje mittfältaren, och på så sätt hade man kunnat ge både Bruno Fernandes och Christian Eriksen lite vila, men så är alltså inte fallet.

Sedan är frågan hur mycket man vill ändra framåt. Facundo Pellistri var med på bänken mot City så kanske kan han få starta på högerkanten imorgon. På vänsterkanten skulle Anthony Elanga kunna få starta, och på topp så har nu Ten Hag ett val mellan Ronaldo och Martial där jag hade velat se Martial från start då han behöver speltid. Dock kanske bara i någon timme om Ten Hag planerar att spela honom från start på Everton.

Möjlig startelva:

Omonia Nicosia

Omonia Nicosia befinner sig för tillfället på en fjärde plats i Cyperns förstadivision och i Europa League har det blivit förluster mot Real Sociedad och Sheriff Tiraspol, och det kommer inte att bli lättare för Neil Lennons mannar när det nu blivit dags att ta sig an Manchester United. 

När det kommer till startelvan så kan vi få se en del spelare med kopplingar till brittisk fotboll. Bland annat så kan den tidigare Celtic-anfallaren Gary Hooper få chansen från start, precis som den tidigare City-spelaren Brandon Barker. Annars så bör man hålla koll på brasilianaren Bruno som gjort lagets enda mål i gruppspelet och hoppas kunna näta i sin femte raka match imorgon. 

Om man ska försöka sig på att förutspå en startelva så är Fabiano given i mål. Backlinjen skulle kunna bestå utav Adam Matthews och Fotios Kitsos på kanterna, med Hector Yuste och Nemanja Miletic som mittbackar.

På Mittfältet skulle vi kunna få se en trio beståendes utav Fouad Bachirou, Nikolas Panagiotou och Moreto Cassama, och framåt tror jag på Brandon Barker, Bruno och Gary Hooper.

Möjlig startelva:

Historik

Detta kommer att bli det första mötet någonsin mellan lagen men Omonias tränare Neil Lennon har mött United 12 gånger som spelare för Celtic och Leicester.

Visste ni att…

 • Manchester United har haft en cypriotisk spelare i klubben. Försvararen Nicholas Ioannou spelade nämligen i klubbens akademi från 2006 till 2014.

Matchinformation

Omonia Nicosia
Manchester United
Turnering: Uefa Europa League, Omonia Nicosia
Tid: Torsdagen den 6 oktober 2022, 18.45
Plats: GSP Stadium, Nicosia
Domare: João Pinheiro (Portugal)
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Varane (fot, inget datum)
 • Mengi (skadad, inget datum)
 • Tuanzebe (personliga skäl, inget datum)
 • Williams (skadad, inget datum)
 • Jones (inte registrerad, tidigast januari)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Maguire (hamstring, liten chans)
 • Van de Beek (skadad)
 • Wan-Bissaka (oklar status)
 • Dúbravka (skadad)
FORM
V27/8SouthamptonBPL1-0
V1/9LeicesterBPL1-0
V4/9ArsenalHPL3-1
F8/9SociedadHEL0-1
V15/9SheriffBEL2-0
F2/10Man CityBPL3-6

Omonia Nicosia

Skador och avstängningar:

 • Ingen bekräftad frånvaro.
Tveksamma:

 • Inga bekräftat tveksamma.
FORM
F3/9AEK LarnacaHligan3-2
F8/9SheriffHEL0-3
V11/9ApollonBligan1-2
F15/9R. SocieddadBEL1-2
V18/9EnosisHligan4-0
F1/10DoxaBligan2-0

United mot Omonia

Inga tidigare möten.