Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Everton - Manchester United
Upp på vinnarhästen igen!

Imorgon så är det dags för Premier League igen då vi beger oss till Mersyside för att möta Everton. Efter förra veckans förnedring mot stadsrivalerna och en knacklig vinstmatch på Cypern så är denna match väldigt viktig för att hoppa upp på vinnarhästen igen inför det fortsatt fullspäckade oktober schemat.

Manchester United

Innan derbyt och landslagsuppehållet så var det ganska kul att vara Unitedsupporter. Fyra raka vinster i Premier League och spelare som annars fått mycket kritik såg faktiskt bra ut, Scott McTominay host host. Efter den lilla vinstsviten så kom såklart ett landslagsuppehåll som kanske svepte bort lite av den vinnarformen. Sedan så kom ett Manchesterderby som vi alla snabbt vill glömma, frågan är nu hur Unitedspelarna ska svara på det i ligan. Prestationen mot Omonia Nicosia i Europa League gjorde ju egentligen ingen glad även fast vi lyckades vinna.

Erik ten Hag har även lite skadebekymmer att ta itu med inför denna match. Harry Maguire, Aaron Wan-Bissaka och Donny van de Beek är inte tillgängliga medans Raphael Varane beskrevs av Ten Hag som väldigt tveksam men att han hoppas att Varane skulle vara tillgänglig. Dessa skador i försvaret kan mycket väl leda till att Victor Lindelöf får starta mot Everton precis som han gjorde i veckan mot Omonia. Resten av försvarslinjen säger ju sig självt då Lisandro Martinez, Tyrell Malacia och Diogo Dalot alla har gjort det bra så senare tid. Även fast Malacia såg kantig ut mot Omonia, så har vänsterbacken visat att han fortsatt förtjänar startplatsen.

Precis som mot Omonia så kan detta mycket väl bli mittbacksparet mot Everton

Det borde även äntligen vara dags för Casemiro att starta i Premier League. Erik ten Hag har under säsongsinledningen spelat med Scott McTominay i den defensiva mittfältsrollen och även fast han gjort det bra, så finns det en femfaldig Champions League vinnare på bänken som många, inklusive mig själv, gärna ser ta platsen. Brevid honom så antar vi att vi får se Christian Eriksen, som varit viktig i Ten Hags spel under säsongsinledningen.

Kommer Cristiano Ronaldo att finnas med i startelvan imorgon? Det tror jag inte. Medans det definitivt är tråkigt att se legenden sitta på bänken så är det ändå svårt att rättfärdiga en startplats. Anthony Martial gjorde två meningslösa kassar mot Man city förra veckan och gjorde också mål i veckan mot Omonia i Europa League. Tre mål på två inhopp borde vara nog för att Martial ska få starta som forward imorgon.

Sen så har vi ju även septembers månadens spelare i Premier League, Marcus Rashford, som stod för ett väldigt fint inhopp senast i Europa League där han gjorde två mål och en assist. Antony har haft en statistiskt bra start på sin Premier League karriär med mål mot både Arsenal och Man city. Jadon Sancho har visat på lite knacklig form senaste tiden så därför borde vi se Antony och Rashford på kanterna.

 

Möjlig startelva:

Everton

Everton finner sig på en 11:e plats i Premier League efter åtta omgångar. Frank Lampards lag har dock visat sig vara ett väldigt svårt lag att bryta ner då Everton inte förlorat sedan den 13:e Augusti då Aston Villa vann hemma på Villa Park med 2-1. Everton kommer in i denna match med självförtroende efter att ha slagit West Ham och Southampton i deras senaste två matcher.

Precis som United så har Everton lite skadebekymmer i backlinjen då Yerry Mina, Nathan Patterson, Mason Holgate och Ben Godfrey alla missar morgondagens match. Det borde nock inte vara ett superstort problem för Lampard då både James Tarkowski och Conor Coady värvats in i sommras för att stärka upp försvaret, något som visat sig vara effektivt då Everton inte släpper in många mål.

På mittfältet så kan vi förvänta oss att se nyförvärvet Amadou Onana som värvades in för stora pengar ifrån franska Lille och Idrissa Gana Gueye som värvades tillbaks till Everton efter att ha spenderat tre säsonger i PSG.

Everton släpper inte in många mål men gör inte speciellt många heller, dock så finns det några farliga anfallare i den blå tröjan. Anthony Gordon ryktades starkt till Chelsea i somras för stora pengar men den övergången rann ut i sanden. Gordon har en ljus punkt i Evertons 2022 och sänkte bland annat just United i 1-0 matchen på Goodison Park i April.

 

Möjlig startelva:

Historik

Förra säsongen så var Everton ett jobbigt lag att möta för United i ligaspelet. Matchen på Old Trafford slutade 1-1 medans Everton slog United på Goodison Park med 1-0.

Senaste gången United vann på Goodison Park i ligan var 2020 då United vann med 1-3 i en supporterfattig arena.

Visste ni att…

 • Everton är det lag som spelat flest säsonger i den engelska högstaligan
 • Evertonlegenden Dixie Dean gjorde 60 mål på 39 matcher säsongen 1927/28, ett rekord i den engelska högstaligan.

Matchinformation

Everton
Manchester United
Turnering: Premier League, omgång 10
Tid: Söndagen den 9 oktober 2022, 20.00
Plats: Goodison Park, Liverpool
Domare: David Coote
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Maguire (hamstring, inget datum)
 • Van de Beek (muskel, inget datum)
 • Wan-Bissaka (skadad, inget datum)
 • Mengi (skadad, inget datum)
 • Tuanzebe (personliga skäl, inget datum)
 • Williams (skadad, inget datum)
 • Jones (inte registrerad, tidigast januari)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Varane (fot)
 • Shoretire (oklart status, liten chans)
FORM
V1/9LeicesterBPL1-0
V4/9ArsenalHPL3-1
F8/9SociedadHEL0-1
V15/9SheriffBEL2-0
F2/10Man CityBPL3-6
V6/10OmoniaBEL3-2

Everton

Skador och avstängningar:

 • Godfrey (vad, december)
 • Townsend (knä, december)
 • Patterson (fot, november)
 • Mina (fot, mitten oktober)
 • Holgate (knä, mitten oktober)
Tveksamma:

 • Calvert-Lewin (ljumske)
FORM
V23/8Fleetwood TownBLC1-0
O27/8BrentfordBPL1-1
O30/8Leeds UnitedBPL1-1
O3/9LiverpoolHPL0-0
V18/9West HamHPL1-0
V1/10SouthamptonBPL2-1

United mot Everton

Totalt:20690-48-68305-285
Borta:10033-21-46130-184
Premier League:6037-13-10109-59
SENASTE MÖTENA
V2020-12-23BLC2-0
O2021-02-06HPL3-3
O2021-10-02HPL1-1
F2022-04-09BPL0-1
SENASTE BORTAMATCHER
O2020-03-01BPL1-1
V2020-11-07BPL3-1
V2020-12-23BLC2-0
F2022-04-09BPL0-1