Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Everton - Manchester United 1-2
Hopp och förtvivlan som slutar i hopp!

Inget nytt under solen som United-supporter egentligen. Det här att slitas mellan hopp och förtvivlan är fortfarande utgångspunkten som United-supporter. En mycket skön seger till slut ger oss fortsatt hopp utan att vi känner oss trygga.

Det blev åter igen en blandad kompott i dagens bortamatch. Fina aktioner blandas med bolltapp på mittplan och överlag känns vi för stressade i egen bollbehandling. Slutet blir också för spännande med kaos i eget straffområde. Man sitter där med andan i halsen hela andra halvlek och det är inte konstigt att det är svårt mot de allra bästa lagen, Everton är som tur är inte något av dem.

Men, för att koncentrera oss lite på hoppet så finns det hög potential. Det gäller bara att få fram den lite mer konsekvent och slipa bort det som ser otryggt och stressat ut. Enkelt att säga, svårare att göra.

På förhand kändes i alla fall elvan idag helt rätt. Martial, Rashford och Casemiro in från start. Tyvärr blir Martial snabbt skadad igen och Casemiro börjar med ett ödesdigert bolltapp (även om Antony får ta på sig delar). Casemiro visar dock efter hand varför han ska spela från start, mycket nyttig både defensivt med säkert positionsspel och offensivt med fina passningar.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 7

Måste såklart få ett bra betyg till slut, svårt på målet och gör några bra aktioner i slutet av matchen.

Diogo Dalot: 6

Blandar och ger för mycket, ser ibland nonchalant ut i sina felpass, men växlar också med fint offensivt spel.

Victor Lindelöf: 7

Säker och trygg idag i en match som passar honom. Sätts inte på de stora proven dock.

Lisandro Martinez: 7

En mycket trygg punkt i varje framträdande. Stabil bakåt och bidrar även till och i offensiven på ett bra sätt. Bra med plus.

Luke Shaw: 6

Börjar ta sig mot gammal god form, fina brytningar och positionsspel. Den klassiska ”Shaw-offensiven” börjar skönjas igen. Godkänd med plus.

Casemiro: 7

Ödesdigert misstag direkt från start. Men spelar upp sig och gör många viktiga saker framåt och bakåt, inte minst framspelningen till Ronaldo.

Christian Eriksen: 7

Utbytt 83. Ingen av danskens allra största matcher, men är ändå bra som vanligt. En av få som känns helt trygg med bollen och kan hålla den inom laget. Självklar som startspelare.

Antony: 6

Utvecklas för varje match. Mycket säker med vänsterfoten när han får målchansen. Behöver dock utmana betydligt mer.

Bruno Fernandes: 6

Pigg i delar av matchen och alltid inblandad i offensiven. Mer osynlig i andra och vi väntar på de magiska framspelningarna och målformen.

Marcus Rashford: 7

Pigg matchen igenom och överlag en av de bättre i både bollbehandling, framspelningar och löpningar. Får nästan avgöra igen.

Anthony Martial: 6

Utbytt 28. Ser mycket mer bekväm ut med boll än förra säsongen, synd med skadan, tror han kunde stänkt dit ett par mål idag.

Cristiano Ronaldo: 7

Inbytt 28. Vill göra mål 700 och gör det också till sist. Viktigt! En fin insats idag.

Scott McTominay: n/a

Inbytt 83. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 7

Rätt startelva och bra att inte byta för mycket idag. Varane kommer in väl sent kanske.