Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United - Omonia Nicosia
Vi måste väl rotera någon gång?

”All out for the victory.” Så sa Erik ten Hag på gårdagens presskonferens.

Ser vi till hur vår manager har hanterat Europa League hittills så har vi ingen anledning att misstro honom. Samtidigt kan inte de ordinarie – och vi har en tämligen stor kärna av spelare som är givna i startelvan* – spela alla minuter i alla matcher.

* Med alla friska och i form skriver jag in: De Gea, Dalot, Varane, Martínez, Casemiro, Eriksen, Bruno och Martial. Vänsterbacken känns tämligen öppen men i form är Shaw bättre än Malacia, så vi kan egentligen skriva in honom också. Men de kommer åtminstone skifta ibland. I anfallet slåss Antony, Rashford och Sancho om två platser. Antony har vänsterfotsfördel men utöver det så känns det väldigt ovisst, även om Sancho i nuvarande form är tydlig trea.

Efter kvällens drabbning mot Omonia – det sämsta laget vi kommer möta den här säsongen (med reservation för en väldigt snäll lottning i FA-cupen) – väntar Newcastle, Tottenham och Chelsea i ligan. Då måste de bästa spela. Så det är ikväll vi kan rotera.

Jag skulle förstås välja Alejandro Garnacho i startelvan. Kanske Zidane Iqbal också. Jag har inget hopp om att det blir så.

Men typ Eriksen och Bruno kan väl få vila ikväll? Släng in Anthony Elanga i startelvan och ge Rashford ledigt. Testa Sancho som toppforward med Elanga och Antony på kanterna.

Eller spela Ronaldo på topp och Sancho till höger, så kan även Antony få vila. Jag är kluven till hur Ten Hag borde göra med Ronaldo ikväll. Det är en bra match för att ge Ronaldo ett par enkla mål, något han definitivt behöver. Samtidigt finns det egentligen ingenting som tyder på att han hösten 2022 klarar av att spela två matcher i veckan. Med Martial ständigt skadad behöver vi Ronaldo den kommande perioden.

Lita på Ten Hag! ropar någon. Han vet förstås mycket bättre än jag. Men han har inte jobbat i England förut och han skulle inte vara den första utländska managern som roterar för lite i början. Det är fler matcher än i Ajax (fyra matcher extra i ligan och två cuper istället för en). Dessutom är den genomsnittliga belastningen på spelarna betydligt högre i United än i Ajax. Förra säsongen vann Ajax liksom tio ligamatcher med 5-0 eller mer.