Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Martial kanske redo för Newcastle / Joao Felix på radarn – igen?

I dagens nyhetssvep tar vi upp delar av Erik ten Hags presskonferens inför matchen mot Newcastle som han höll efter gårdagens seger. Utöver det så har vi lite att ta upp på transfersidan och kring Uniteds stiftelse.

Martial kan vara redo för Newcastle

Erik ten Hag höll sin presskonferens inför söndagens match mot Newcastle efter gårdagens seger mot Omonia. Där pratade han om bland annat om lagets målskytte, den viktiga veckan som kommer, vilken hans starkaste mittfält är och en del annat. 

Om målskyttet så fick han frågan om han tror att man kommer att ha en spelare som når 20 mål denna säsongen, och på det svarade han att han tror det. 

”Ja, jag är säker. I mina lag finns det spelare som kommer göra mål. Dem tar sig till lägen och i den sista delen handlar det också om friheten från spelaren. Intuitionen, utrymmet de måste ta och när de har den känslan kommer du att ha spelare som när de har talangen, när de har potentialen, kommer de att göra så många mål. Jag tror att vi har spelare i vår trupp som kan nå så pass många mål. Men de blir också splittrade eftersom vi har många målskyttar, men jag tror också att du behöver något från mittfältet och försvaret.

Han fick också en fråga om den tuffa veckan som kommer, och om Scott McTominays mål har gjort någon skillnad till stämningen.

”Jag går alltid från match till match, och det ger ytterligare en drivkraft för laget. Stämningen är redan bra men det kommer att ge en push i den andan igen och det kommer att hjälpa tron på truppen. Men i övrigt måste vi gå match till match, och vi kommer att möta tuffa motståndare men det ser vi verkligen fram emot. De kommande matcherna kommer att vara bra tester för oss som trupp och det ger energi.”

Holländaren fick också frågan om han vet vilket hans starkaste mittfält är.

”Svårt att säga i det här ögonblicket, när de måste spela längre tillsammans, men det som återigen är viktigt är att du behöver en trupp. Jag tycker att Fred spelade en bra match ikväll och han gjorde det riktigt bra i kontrapressen där han vinner många bollar. Tyvärr gjorde han inte mål men det var en riktigt bra löpning från honom och han tog emot inlägget men kunde inte sätta nicken. Det är den typen av inverkan han har att ge laget. Men jag tror att vi har några kombinationer och på mittfältet handlar det alltid om balans. Så jag är nöjd med alla fyra och jag hoppas att de fortsätter på det här sättet.”

Sedan gav Ten Hag en uppdatering kring Anthony Martial och Harry Maguire.

”Anthony Martial kan vara redo men vi måste vänta och se hur det utvecklas under de kommande timmarna. Harry Maguire kommer inte att vara redo, men han bör snart vara tillbaka tror jag.”

Varje ord från presskonferensen går att läsa här.

United har ögonen på Felix

Joao Felix är inte nöjd med sin roll i Atletico Madrid och ska ha haft ett möte med Jorge Mendes om sin framtid, och enligt Sport Witness så ska Manchester United vara en klubb som har ögonen på portugisen.

Hur trovärdiga dessa uppgifter är går såklart att ifrågasätta då de kommer från spansk media men det är ändå värt att notera.

Manchester United Foundation och DXC bildar partnerskap

Vissa kanske känner igen DXC då United har deras logga på tröjärmarna, och nu har klubbens stiftelsen inlett ett samarbete med tech-företaget i hopp om att kunna inspirera och gör det möjligt för ungdomar att bli nästa generationens ledare.

DXC kommer att arbeta med stiftelsen för att introducera jobbmöjligheter i teknologisektorn.