Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United - Newcastle United
Upp till bevis-perioden är här

Newcastle United – eller Saudi Arabia Sportswashing Project, som är deras informella men mer korrekta namn – är alltså uppgiften för Manchester United idag. Det blir en tuff nöt att knäcka, för Newcastle ståtar med ligans (hittills) bästa försvar. Även offensivt är Newcastle ett av de bättre lagen i ligan.

Manchester United är inte så värst bra varken på att göra mål eller förhindra mål. Vi är emellertid bättre än Newcastle på att ta poäng, vilket är viktigare.

Efter Newcastle ska vi tampas med Tottenham och därefter är det Chelsea som väntar. Det är verkligen upp till bevis för Manchester United.

Är Erik ten Hags lag ett lag som på allvar kommer att utmana om topplaceringarna?

I insläppta mål-kolumnen står det femton på Manchester United. På åtta matcher. Det är förstås uselt. Ändå känner jag mig inte så värst orolig för vårt försvarsspel. Perfekt är det verkligen inte, men ändå hyggligt stabilt. Det är mer ett par riktiga bottennapp som förstör.

Då är det snarare offensiven som behöver bli bättre. Vi skapar för lite. (Förutom mot Omonia i veckan, då vi skapade hur mycket som helst.)

Idag gör David de Gea sin 500:e match som Manchester United-spelare. Det är stort.

Målvakten är given. Det är mestadels givet bland utespelarna också. Den enda egentliga frågan är väl om Raphaël Varane är redo att spela från start.

Dalot, Martínez och Shaw skriver vi in. Casemiro och Eriksen spelar på mittfältet och Bruno framför. Kanterna tillhör Antony och Rashford och längst fram spelar Ronaldo.

Har vi tur får vi ett inhopp på Martial. Men det känns som ett långskott.