Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Ten Hags presskonferens / FA anklagar United

Imorgon är det dags för match på Old Trafford igen. Tottenham Hotspur kommer på besök och vi har fått höra det senaste från Erik ten Hag under eftermiddagens presskonferens på Carrington. 

I övrigt noterar vi att FA anklagar United för en incident i söndagens möte med Newcastle United.

Ten Hags presskonferens

Noterbart är att dagens presskonferens släpps om två embargon. Del två kommer senare under kvällen, därmed lär angelägenheter värda att nämna tas upp i morgondagens nyhetssvep. 

Om skador och spelartillgänglighet

Martial är inte tillgänglig. Tränar ute på gräset, men inte med laget.

Eriksen tränar men får vänta och se till imorgon.

Maguire och Van de Beek är på väg tillbaka.

Williams tränar. Tuanzebe rehabiliterar fortfarande. Svårt att se honom spela under detta kalenderår.

Om Conte

En fantastisk tränare. Vinner troféer både här i England och Italien. Man kan se hur hans karaktär avspeglas i lagen han tränar.

Om Eriksens betydelse

”Känner honom sedan en lång tid tillbaka. Alla känner till hans utveckling i Ajax. Har också mött honom som motståndare men är framför allt glad att vi har honom och kan utnyttja hans kvaliteter.”

Om Ronaldo byte senast

Ingen spelare är glad när man blir utbytt, särskilt inte Ronaldo.

Hattrick senast mot Tottenham på hemmaplan, spelar det roll i uttagningen? Ten Hag ger inget tydligt svar på det.

Om domsluten mot Newcastle

”Såg inte så bra när det hände i realtid men har sett i efterhand och vissa saker var uppenbara.

”Vi accepterar alltid domarnas beslut. Men man måste alltid få fråga sig ”varför?”. Gäller ändå att kunna släppa och gå vidare.”

Förberedelser inför och under säsongen

”Inför säsongen tog vi höjd för skador och överbelastningar. Man kan se det i andra klubbar nu att skador dyker upp. Det är oundvikligt. Du måste rotera, ha en bra trupp, och försöka hålla alla fräscha och i god form. 

”Ser att många spelare blir skadade nu i andra lag. Gäller dels att skydda spelarna, dels att hålla dem i form. Undvika skador i möjligaste mån.”

Unitedspelarnas agerande uppmärksammas av FA

I samband med att United fick ett mål bortdömt mot Newcastle United i helgen omringade mer eller mindre hela laget domare Craig Pawson och krävde en förklaring till domslutet.

Händelsen var den när Ronaldo tog bollen framför Pope, som skulle slå en frispark, men Ronaldo uppfattade det som att en motståndarspelare redan hade satt igång spelet när bollen låg vid Popes fötter.

FA anklagar nu United för att ha ”misslyckats att upprätthålla en försäkran om anständigt beteende” bland spelarna (det finns säkerligen en mer träffsäker översättning…)

United har till och med torsdag den här veckan på sig att bemöta anklagelsen.