Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Tottenham Hotspur
Tid för Ronaldo att framkalla lite magi igen

Insatsen mot Newcastle senast var i linje med vad vi trodde på förhand. En stabil defensiv blandades med oskärpa framåt. Mot Tottenham lär vi sannolikt behöva göra mål för att ta poäng, det är sällan Tottenham går mållösa av planen. Firma Kane och Son har kommit igång och det kommer att krävas hög svansföring för att stoppa dem. 

Tottenham har blandat och gett en hel del under de senaste säsongerna men tycks ha kommit igång ordentligt under Conte på senare tid. Laget har karaktär och tycks vara mindre sårbara för genomklapp. De senaste matcherna har sett riktigt bra ut för Londonlaget med endast en förlust sedan säsongen drog igång. Å andra sidan har Manchester United slagit serieledande Arsenal och motståndet kan möjligen passa för fint kontringsspel.

Manchester United

Inför mötet med Newcastle var vi många som pekade ut att offensiven behöver bli mer skarp i laget, fler spelare måste hitta målformen och pålitliga målskyttar behöver ställa in siktet på nytt. Tyvärr fick vi inte in något mål mot Newcastle även om det vara på slutet. Mot Tottenham behöver vi en Ronaldo i målform. Alla minns vi förra årets match där han satte dit ett hattrick. Det vore fint med något liknande i morgon kväll. Tottenham är nog bättre nu dock.

Avsaknaden av Eriksen var också påtaglig mot Newcastle. Hans medverkan rapporterades osäker på dagens presskonferens, men å andra sidan har vi Scott McTominay som kan kliva in bredvid Casemiro. För hur än Ten Hag envisas med att utvärdera Freds insats senast som very good, så känns han för mycket som en säkerhetsrisk. Någon avslutare är han heller inte. I själva verket tyckte Ten Hag att hela laget gjorde det mycket bra förutom att göra mål. Det är nog en bra strategi att betona det positiva, men nog lämnar ändå insatsen senast en hel del att önska från våra offensiva pjäser.

Inför matchen mot Spurs kommer faktiskt lagen med identiskt facit på de sex senaste matcherna. Fyra vinster, en förlust och en oavgjord. Det kan bli en riktigt underhållande match den sena onsdagskvällen. Kanske kan vi hoppas på att Scott McTominay har en av sina mirakel-dagar som han bränner till med då och då, och varför inte tro på Casemiros första mål i United-tröjan. Jag tror Casemiro som går från klarhet till klarhet kan bli matchens spelare.

 

Casemiro går från klarhet till klarhet och kan bli matchens lirare mot Tottenham.

Oavsett om mittfältet och Casemiro gör en riktigt bra insats så behöver förstås också någon av anfallarna sätta dit någon boll. Försvarsmässigt känns det trots allt stabilt. Det är Diago Dalot som blandar och ger en del och stundtals sitter man med  hjärtat i halsgropen att det ska komma ett pass inåt plan som förstör chanserna för dagen.

Vi kan inte förvänta oss några stora överraskningar i laget. Längst fram är det frågan om Ronaldo får chansen att göra om sitt hattrick, eller om Sancho och Rashford båda spelar. Jag går på det förra.

Möjlig startelva:

Tottenham Hotspur

Tottenham har fått till sitt grundspel på ett annat sätt än tidigare säsonger och stoltserar nu som trea i tabellen tätt efter Arsenal och Manchester City. Kane är som vanligt sylvass när chanserna kommer och har gjort mål i fem Premier-League framträdanden i rad. Det är dags att stoppa det. Son har också kommit igång efter att ha varit förpassad till bänken under säsongsinledningen, vilket tydligen räckte för att få fart på sydkoreanen igen. Däremot är farliga Kulusevski troligen otillgänglig och så även Richarlison.

Conte såg närmast bedrövad ut när han pratade skador på dagens presskonferens men det var nog lite ett spel för galleriet och en strategi att lägga över favoritskapet på United. Han fick uttala sig om Ronaldo och menade att han ofta gör skillnad och tillhör dem som gjort fotbollen stor de sista 10-15 åren, ”vårt jobb i morgon är att vara lugna och se till att han inte gör som förra säsongen”. Conte ville inte direkt kommentera Eriksens flytt till Manchester, mer än att han sa att han gärna skulle haft honom kvar i laget.

Tottenham har bara förlorat mot serieledande Arsenal i år och ser alltså riktigt starka ut. Två matcher i Premier League har slutat oavgjort, sju vinster totalt. Även danske Højbjerg är i högform och gjorde mål senast. Låt oss hoppas att Eriksen tar plats och överskuggar sin danske landslagskollega. Mittfältskollegan Rodrigo Bentancur fick också höga betyg senast mot Everton.

Det är lite oklart hur Conte tänker formera laget, 3-4-3 eller mer 3-5-2 med Perisic som släpande forward.

 

Möjlig startelva:

Historik

Manchester United och Tottenham har mötts många gånger. United har ett klart övertag och kommer med vinster i de tre senaste matcherna. Det senaste mötet mellan lagen slutade med seger 3-2 efter att Ronaldo gjort ett hattrick.

Visste ni att…

 • Ronaldo har gjort hela 14 mål mot Tottenham om han slår samman sina möten i Unitedtröjan och Real Madrid-tröjan.
 • Harry Kane har gjort exakt 400 matcher för Tottenham och imponerande 258 mål.
 • Matchen i morgon blir möte nummer 100 mellan lagen i Manchester.

Matchinformation

Manchester United
Tottenham Hotspur
Turnering: Premier League, omgång 12
Tid: Onsdagen den 19 oktober 2022, 21.15
Plats: Old Trafford, Trafford, Manchester
Domare: Simon Hooper
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Van de Beek (muskel, inget datum)
 • Wan-Bissaka (skadad, inget datum)
 • Mengi (skadad, inget datum)
 • Tuanzebe (personliga skäl, inget datum)
 • Williams (skadad, inget datum)
 • Jones (inte registrerad, tidigast januari)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Eriksen (sjukdom, liten chans)
 • Martial (skadad, liten chans)
 • Maguire (hamstring, liten chans)
FORM
V15/9SheriffBEL2-0
F2/10Man CityBPL3-6
V6/10OmoniaBEL3-2
V9/10EvertonBPL2-1
V13/10OmoniaHEL1-0
O16/10NewcastleHPL0-0

Tottenham Hotspur

Skador och avstängningar:

 • Emerson (avstängd, tredje matchen av tre)
Tveksamma:

 • Kulusevski (lår)
 • Tanganga (smäll)
 • Richarlison (fot, liten chans)
FORM
V17/9LeicesterHPL6-2
F1/10ArsenalBPL1-3
O4/10E. FrankfurtBCL0-0
V8/10BrightonBPL1-0
V12/10E. FrankfurtHCL3-2
V15/10EvertonHPL2-0

United mot Tottenham

Totalt:19794-50-53313-257
Hemma:9965-16-18189-102
Premier League:6038-12-10104-59
SENASTE MÖTENA
F2020-10-04HPL1-6
V2021-04-11BPL3-1
V2021-10-30BPL3-0
V2022-03-12HPL3-2
SENASTE HEMMAMATCHER
F2018-08-27HPL0-3
V2019-12-04HPL2-1
F2020-10-04HPL1-6
V2022-03-12HPL3-2