Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United - Tottenham Hotspur
En klurig uppgift som måste lösas

Tottenham är ingalunda någon enkel uppgift. Men det är en uppgift som Manchester United verkligen behöver lösa. För tappar vi blir avståndet uppåt plötsligt väldigt stort. Det är jobbigt att jaga, för du har inte råd att göra misstag. Och misstag kommer United oundvikligen göra.

Erik ten Hags lag har presterat i utsatta lägen förr, så vi ska ändå se fram emot kvällens drabbning med optimism.

Samtidigt finns det en del som oroar i United. Om inte Christian Eriksen kan spela tappar vi mycket. Hans betydelse blir tydligare när han inte spelar än när han gör det. Sen handlar det kanske inte om danskens förmågor utan mer om den bristande kvaliteten på alternativen.

Eriksen är bra. Men inte så bra att han ska vara ovärderlig i Manchester United.

Låt oss hoppas att Eriksen kommer till spel ikväll.

Om Eriksen inte kan starta blir det intressant att se om det blir Scott McTominay eller Fred som tar platsen bredvid Casemiro. För Casemiro har en fast plats nu, så mycket tycker jag vi kan konstatera.

Ten Hag har hittills föredragit McTominay framför Fred. Men det har varit i den defensivaste rollen. De har egentligen aldrig konkurrerat om rollen bredvid balansspelaren.

Målvakt och backlinje är inte mycket att orda om, förutsatt att ingen har blivit sjuk eller skadad.

Mindre givet är hur anfallstrion formeras. Mycket hänger förstås på hur Marcus Rashford mår. Är han tillräckligt frisk för att starta? Är svaret ja så startar han förstås.

Då är frågan om det blir Jadon Sancho eller Cristiano Ronaldo som bänkas.

Jag tycker att det skulle vara intressant att testa Sancho som toppforward. Vi vet att Rashford inte är optimal på topp. Och vi vet att Ronaldo inte duger.