Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Chelsea - Manchester United
Mer av samma, tack!

Efter en av de bästa matcherna på länge så är det återigen dags för ett tufft test för Erik ten Hag och hans mannar. Imorgon gästar man tabellfyran Chelsea där man hoppas kunna bygga vidare på onsdagens vinst över Tottenham.

Manchester United

Tyvärr så handlar inte huvudrubrikerna om den fantastiska prestationen mot Tottenham, utan istället har Cristiano Ronaldo lyckats rikta blickarna mot sig själv ytterligare en gång när han först vägrade att bytas in, för att sedan lämna avbytarbänken, gå ut genom spelartunneln och lämna Old Trafford innan slutsignalen.

Som tur är har vi en tränare som inte tar någon bullshit och under gårdagen gick klubben ut med att Ronaldo inte kommer att vara med i truppen imorgon och istället kommer portugisen att få träna på egen hand.

Inför Tottenham-matchen fick vi höra att Donny van de Beek och Brandon Williams var tillbaka på träningsplanen, och nu har vi även fått träningsbilder på både Williams, men även på Harry Maguire. När det kommer till Anthony Martial så är han fortfarande inte vara redo, och detsamma gäller Aaron Wan-Bissaka, även om engelsmannen är tillbaka i träning.

Tre brassar som alla borde få spela från start imorgon.

Det ska bli intressant att vilken elva som Erik ten Hag väljer att ställa ut på planen imorgon, men samtidigt känns det som att vi redan vet det. Han har tidigare visat att han helst inte roterar sin elva, och med tanke på hur bra hela laget var i onsdags så hade det inte varit förvånande om vi får se exakt samma startelva imorgon. I vanliga fall så hade jag kunnat se Christian Eriksen ersätta Fred, men brasilianaren var en av, om inte planens bästa spelare mot Tottenham och har i mitt tycke förtjänat ytterligare en start.

När det kommer till backlinjen så är den enligt mig självklar. Lisandro Martinez och Raphaël Varane har bildat ett fantastiskt partnerskap där de kompletterar varandra väldigt bra. Sedan så har Luke Shaw gjort det väldigt bra sedan han kom in i startelvan och på högersidan är Diogo Dalot det enda alternativet, och det är inget dåligt sådant.

Som nämnt ovan så tycker jag att Fred har förtjänat fortsatt förtroende i startelvan, och det kan man egentligen säga om hela mittfältet. Casemiro hade ytterligare en riktigt bra match och likaså Bruno Fernandes som skapade hela nio chanser i onsdags.

Framåt så kan jag inte se något annat än Antony, Jadon Sancho och Marcus Rashford, iallafall så länge Martial är otillgänglig. Hade fransmannen varit redo så kanske han hade startat centralt, med Rashford på kanten.

Möjlig startelva:

Chelsea

Graham Potter har inlett sin tid i Chelsea med tre vinster och ett kryss vilket innebär att man befinner sig på en fjärdeplats i tabellen. Sedan Potter tog över så har man bara släppt in ett ligamål, så morgondagens match kommer att utgöra ett mycket tufft test för ett United som enbart gjort 15 ligamål denna säsongen.

Spelare som kommer att missa morgondagens match innefattar N’Golo Kante som är långtidsskadad, likaså Reece James som ådragit sig en knäskada. Även Wesley Fofana ser ut att missa matchen. Tveksam till spel är Conor Gallagher som lämnade onsdagens match i den 16:e minuten på grund av sjukdom.

Potter har använt sig av både en tre- och fyrbackslinje under sin tid i Chelsea så att förutspå en startelva till imorgon kommer inte att bli lätt. Dock har han i de senaste två ligamatcherna ställt upp med en trebackslinje, så antagligen blir det något liknande imorgon.

Med det sagt så skulle jag tro på en trio beståendes av Thiago Silva, Kalidou Koulibaly och Cesar Azpilicueta. Sedan tror jag att man kommer att ställa upp med en ytterback som yttermittfältare på vänstersidan för att på så sätt kunna ställa om till en fyrbackslinje om det skulle behövas, och därför tror jag att Marc Cucurella kommer att spela från start. På högerkanten skulle till exempel Raheem Sterling kunna spela. 

Vidare till innermittfältet skulle jag tippa på Jorghino och Ruben Loftus-Cheek, och på de tre anfallspositionerna tror jag på Kai Havertz, Pierre-Emerick Aubameyang och Mason Mount.

Möjlig startelva:

Historik

Den senaste matchen mellan lagen spelades i april och slutade 1-1. Då gjorde Uniteds mål utav Cristiano Ronaldo. 1-1 slutade också det andra mötet mellan lagen förra säsongen, och då var det Jadon Sancho som stod för målet.

Visste ni att…

 • Manchester United har inte vunnit mot Chelsea sedan februari 2020.
 • De fyra senaste mötena mellan lagen har alla slutat oavgjort.

Matchinformation

Chelsea
Manchester United
Turnering: Premier League, omgång 13
Tid: Lördagen den 22 oktober 2022, 18.30
Plats: Stamford Bridge, London
Domare: Stuart Attwell
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Ronaldo (internavstängning, en match)
 • Martial (skadad, inget datum)
 • Maguire (hamstring, inget datum)
 • Van de Beek (muskel, inget datum)
 • Wan-Bissaka (skadad, inget datum)
 • Tuanzebe (skadad, inget datum)
 • Williams (skadad, inget datum)
 • Jones (inte registrerad, tidigast januari)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Inga bekräftat tveksamma.
FORM
F2/10Man CityBPL3-6
V6/10OmoniaBEL3-2
V9/10EvertonBPL2-1
V13/10OmoniaHEL1-0
O16/10NewcastleHPL0-0
V19/10TottenhamHPL2-0

Chelsea

Skador och avstängningar:

 • Kanté (hamstring, februari)
 • Fofana (knä, inget datum)
 • James (knä, inget datum)
Tveksamma:

 • Gallagher (sjuk)
FORM
V1/10C. PalaceBPL2-1
V5/10MilanHCL3-0
V8/10WolvesHPL3-0
V11/10MilanBCL2-0
V16/10Aston VillaBPL2-0
O19/10BrentfordBPL0-0

United mot Chelsea

Totalt:19178-59-54298-228
Borta:9036-24-30144-130
Premier League:6017-25-1874-73
SENASTE MÖTENA
O2020-10-24HPL0-0
O2021-02-28BPL0-0
O2021-11-28BPL1-1
O2022-04-28HPL1-1
SENASTE BORTAMATCHER
V2019-10-30BLC2-1
V2020-02-17BPL2-0
O2021-02-28BPL0-0
O2021-11-28BPL1-1