Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Manchester United - Sheriff Tiraspol 3-0
Det börjar hända grejer nu

Att bryta ner ett djupt försvarade lag borde kännas vardagligt för en storklubb som Manchester United men sanningen är att vi under de senaste åren haft det frustrerande svårt att göra just det. Detta är någonting som Erik ten Hag har förändrat med vår klubb. Motståndare sitter inte längre tryggt i båten när United passar runt bollen på offensiv planhalva, det börjar faktiskt hända grejer nu och det såg vi ännu en gång igår kväll.

Vi är fortfarande ganska slarviga när det kommer till den sista passningen eller det avgörande avslutet men vi skapar lägen. En som skapade väldigt mycket på sin kant var unge Alejandro Garnacho som fick spela hela matchen och imponerade mycket med sina snabba finter och rappa steg. Även fast vi skapade chanser så hade vi det svårt att hitta öppningen och det fick bli ett nickmål ifrån Diogo Dalots panna som gav oss ledningen mot slutet av den första halvleken. Ett hörnmål eller ett Dalot-mål är ingenting som vi får se speciellt ofta men nu fick vi bägge delarna.

Den andra halvleken var väldigt lik första även efter att Erik ten Hag gjort ändringar för att spara på krafterna hos några nyckelspelare. Två inhoppare i form av Marcus Rashford och Luke Shaw fick stå för matchens andra mål då vänsterbacken slog in bollen perfekt till Rashford som snyggt placerade in bollen med huvudet, ännu en ovanlig syn. En som gärna ville göra mål var Cristiano Ronaldo, som under matchens gång försökte men misslyckades för det mesta och frustrationen var tydlig när han tog upp och sparkade bollen förmodligen till månen efter att offside-flaggan åkt upp i samband med att han hittade av nätet för första gången i matchen. Ronaldo fick dock äntligen fira i den 81:a matchminuten då han var först på sin egen retur och satte 3-0 bollen för att säkra en relativt enkel trepoängare i Europa League gruppspelet.

Försvarsprestationen är inte mycket att tala om då Sheriff knappt kom till ett enda anfall och när de väl kom framåt i planen så gjorde mittbackarna inga misstag. Överlag så var det en bra prestation ifrån startelvan och inhopparna, vi fick till och med se Donny van de Beek på fotbollsplanen i matchens slutskede. Som sagt så var det en match full av ovanligheter. Nu väntar en viktig match nästa vecka mot Real Sociedad på Estadio Anoeta i vad som är höstens sista gruppspelsmatch i Europa League.

Höjdpunkter

Höjdpunkter från matchen kan ses på manutd.com

Ten Hags presskonferens

Erik ten Hag var nöjd med hur vi skapade chanser och höll bollen på offensiv planhalva. Han var också belåten över att vi gör tre mål i matchen då han betonar att vi skapade lägen för att göra ännu fler mål.

Andra punkter ifrån Ten Hags presskonferens:

  • Halvtidsbyten på Antony och Lisandro var planerade för att vila spelarna. Lisandro har också två gula kort i Europa League och ett till hade inneburit avstängning till matchen mot Real Sociedad nästa vecka.
  • Nöjd med Cristiano Ronaldos prestation, fortsatte att kämpa, han och laget kämpade för att sätta honom i rätt position och han fick göra mål tillslut. Han gav inte upp och det något man sett under hela hans karriär och en stor anledning till att han är så bra
  • Om Garnacho: Nöjd med hans prestation. Det var vad Ten Hag förväntar sig av honom och tränaren har sett en förbättring av Garnachos attityd under de senaste veckorna efter en tung start på säsongen. Han måste fortsätta att visa mer för att komma in i laget. De unga spelarna måste möta kraven som finns i toppfotbollen och uppnå högsta standard.
  • Ten Hag har inga problem med Antonys trixande så länge det är funktionellt men han förväntar sig mer av brassen på planen.
  • Hörde inget buande när Harry Maguire kom in, nöjd med hans inhopp.
  • Försvarsspel och kontrollen av offensivt bollinnehav är vad som vinner fotbollsmatcher och troféer. Detta kräver disiplin och vi måste fortsätta med den processen.
  • Rashford kan användas i alla offensiva positioner. Ten Hag ville se Rashford och Ronaldo nära varandra på planen och båda spelarna gjorde mål i den andra halvleken.
  • Det var ett svårt val om Ten Hag skulle spela med Elanga eller Garnacho i matchen men valde Garnacho på grund av hans fina spel på små ytor. De unga spelarna utvecklas väl och måste nu förtjäna en plats genom träningarna för att bidra till laget.

Andra reaktioner

Mer från matchen

Anfall mot försvar i 90 minuter