Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Ungdomskollen
Första trepoängaren säkrad!

I denna upplaga av Ungdomskollen kommer vi som vanligt att ta upp de båda lagens ligaspel där nu reserverna har tagit sin första trepoängare för säsongen. Vidare så har Premier League International Cup dragit igång där United ställdes mot Sparta Prag i den första omgången. Utöver det så kommer en liten uppdatering kring EFL Trophy, och slutligen så kommer vi att ta en titt på Marc Jurado som är denna upplagas spelare i fokus.

Matcher sedan senast

  • U21: Fleetwood – United 2-2 (Förlust på straffar)
  • U21: United – Wolves 3-2
  • U21: United – Sparta Prag 0-0
  • U21: Tottenham – United 1-1
  • U18: Newcastle – United 2-2

Första trepoängaren i ligan

Det tog hela 11 matcher men nu har Manchester Uniteds reserver tagit sin första ligaseger för säsongen, men den satt långt inne. Segern kom mot Wolverhampton och resultatet blev 3-2 till United, och matchvinnare blev en viss högerback som denna säsong fått igång målskyttet rejält.

Något annat som var noterbart och positivt var att Teden Mengi fick göra sin första start efter en lång skadefrånvaro och han fick spela knappa timmen innan han byttes ut. 

Efter en mållös första halvlek så var det Wolverhampton som tog ledningen i matchen i den 56:e minuten, men sisådär 12 minuter senare kvitterade Joe Hugill som gjorde sitt blott andra inhopp denna säsongen där det första kom i matchen innan mot Fleetwood i EFL Trophy.

Dock återtog bortalaget ledningen bara tre minuter senare. Bara några minuter efter det så gjorde den formstarke Shola Shoretire 2-2 och i den 89:e minuten gjorde ingen mindre än Marc Jurado 3-2 vilket också blev slutresultatet. Mer om Jurado kan ni läsa längre ned då han är denna upplagas spelare i fokus.

Marc Jurado firar sitt segermål mot Wolverhampton.

I helgen spelade man också en ligamatch mot Tottenham och den slutade (ja du gissade rätt) oavgjort. Slutresultatet blev 1-1 efter att Jurado gjort Uniteds kvitteringsmål i den 92:a minuten. 

Kryss i PL International Cup

Förra veckan drog den inledande omgången av Premier League International Cup igång, och i Uniteds första match fick man motstånd av Sparta Prag. Väl där blev det en mållös historia där bland annat Charlie McNeill brände en straff.

Nästa match i turneringen spelas den 11 november mot Monaco.

Strafförlust mot Fleetwood

I den sista omgången av EFL Trophy fick man för första gången i turneringen se sig besegrade i form av en förlust på straffar. United var dock redan vidare från gruppen efter att man vunnit sina två första matcher och resultated i denna match var därmed ganska irrelevant.

Vidare till matchen så var det United som tog ledningen genom Charlie McNeill. Därefter så svarade Fleetwood med både en kvittering och ett ledningsmål innan Shola Shoretire kvitterade på stopptid, assisterad utav Tom Huddlestone.

I och med att matchen slutade oavgjort på ordinarie tid så fick man också med sig ytterligare en poäng och därmed slutade man på topp i sin grupp med sju inspelade poäng på tre matcher.

Kryss för juniorerna

Juniorerna spelade sin första ligamatch på 28 dagar när man i helgen fick nöja sig med en pinne mot Newcastle.

United tog ledningen i den 20:e minuten genom Ethan Williams som från en otroligt snäv vinkel fick in bollen i nät, med lite hjälp från Newcastle-målvakten. Newcastle svarade sedan bara minuter senare när man kvitterade och 1-1 stod sig hela vägen fram till den 83:e minuten.

Då var det dags för Adam Berry att ge United ledningen med ett väl placerat skott precis utanför Newcastles straffområde, och det såg ut att bli slutresultatet. Tyvärr så lyckades bortalaget få in en kvittering i den 89:e minuten och 2-2 blev också slutresultatet.

Noterbart var också att 15-årige Zachary Baumann fick göra sin U18-debut när han fick hoppa in tillsammans med Shea Lacey de sista 20 minuterna.

Spelare i fokus

Marc Jurado har varit en av akademins mest jämna och pålitliga spelare under minst de två senaste säsongerna. Förra säsongen spelade han flest matcher av alla från både reserv- och juniorlaget.

Dock så har min kritik varit att spanjoren inte har någon specifik grej som han gör bättre än alla andra. Han är bra offensivt och defensivt men inte mycket mer. Därför har det varit otroligt intressant och förvånande att Jurado, från sin högerbacksposition har gjort tre mål och en assist än så länge denna säsongen.

Och det är speciellt i de senaste matcherna som Jurado har producerat. I matchen mot Chelsea stod han för assisten till Shola Shoretires kvitteringsmål, mot Wolves gjorde han segermålet och mot Tottenham stod han för kvitteringsmålet i den 92:a minuten.

Att detta ska vara hållbart är såklart osannolikt och det behöver det inte heller vara, men om Jurado kan fortsätta att utveckla den offensiva biten av sitt spel så höjer det hans potential något enormt.

Några korta

  • Finley McAllister har dragit på sig en knäskada. Hur allvarlig den är är oklart men han missade landslagsspel med England denna veckan på grund utav den.

  • U16-mittfältaren Zach Baumann debuterade i juniorlaget som inhoppare mot Newcastle.
  • Nästa ungdomskoll är planerad till den 14 november.

Höjdpunkter

Mer information

Spelschema och resultat

Spelartruppen

Spelarstatistik