Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Aston Villa - Manchester United
Clean sheet lär räcka!

I morgon åker United till Birmingham och ska försöka fortsätta sin fina trend i Premier Leauge. Även om en hållen nolla inte räckte för att vinna gruppen i Europa League så är laget obesegrat med få insläppta mål ända sedan storförlusten mot Manchester City. Det bör båda gott inför tre nya poäng. Det lär räcka med en hållen nolla imorgon, för ett mål ska vi väl göra åtminstone?

Ten Hag betonar att laget verkligen jobbar hårt för varandra från Ronaldo längst fram till siste man vilket gör laget svårt att slå just nu. Det är naturligtvis stor skillnad från tidigare säsonger med många insläppta mål. Däremot måste offensiven göra fler mål och ta vara på chanserna. Annars riskerar även matcher mot lag som Aston Villa bli en nagelbitare in i slutminuterna.

Manchester United

Truppen som åkte till Spanien kommer idag samlas på Carrington. Det återstår att se om de som inte följde med, bland annat skadade offensiva trion Martial, Antony och Sancho är redo för spel i morgon. Jag utgår ifrån att endast Antony startar,  men det kan vara en förhastad slutsats.

I backlinjen får vi troligen se samma fyra som senast. Lindelöf verkar vara valet framför Maguire även om Ten Hag tonar ned det. Han menar att det beror på motstånd och matchbild och att han måste analysera Aston Villa innan ett sådant beslut. I övrigt kan man tänka att både Shaw och särskilt Dalot behöver vila, men det lär få vänta tills cupmatchen mot Villa i veckan.

På mittfältet är den stora frågan vem som spelar istället för Bruno Fernandes som är avstängd. Ett alternativ är att vi får se brassarna Casemiro och Fred kampera ihop igen där Eriksen går in på Brunos ordinarie plats. Ett annat är att McTominay tar plats bredvid Casemiro. En annan utestående fråga är om Garnacho, som gjort det väldigt bra, får förtroende igen. Jag gissar att han inte startar denna gång.

Det lag som går ut på planen oavsett gissningarna ovan har ett bra självförtroende. Vi bör kunna slå ett Aston Villa som ser ganska svaga ut och det är nödvändigt för att fortsätta haka på lagen i toppen inför kommande VM-uppehåll. Mål behövs! Ronaldo har ett bra facit mot laget från Birmingham så vi hoppas han får det att lossna i morgon.

Möjlig startelva:

Aston Villa

Aston Villa har det förhållandevis tufft i årets Premier Leauge och det är också därför som Steven Gerrard fick lämna. Nye tränaren Unai Emery har nu officiellt presenterats och gör sin första match på Villa Park. Det kan naturligtvis få en effekt. Emery har gjort det väldigt bra tidigare mot Manchester United, inte minst som tränare för Villareal.

Aston Villa ligger för närvarande strax ovanför nedflyttningsstrecket på 16:e plats med 12 inspelade poäng. Det återstår att se hur många ändringar Emery gör i sin första match. Aston Villas förlust mot Newcastle senast (4-0) svider och det lär säkert bli någon förändring. Skadelistan är inte särskilt lång (Kamera, Carlos) även om duktige målvakten Martínez är osäker efter en hjärnskakning. Robin Olsen vaktade målet senast och fick alltså se fyra bollar gå in i nät. Svenske Ludvig Augustinsson är troligen också otillgänglig efter en tidigare lårskada.

Flera tror att franske Lucas Digne återfinns i startelvan, kanske till förmån för Ashely Young. Framåt finns på pappret den farliga trion Olle Watkins, Danny Ings och Leon Bailey. Det gäller att se upp eftersom en nystart kan få det att lossna för någon eller några av dem. Belgaren Leander Dendoncker kan också pocka på för en start framför Buendia.

Möjlig startelva:

Tidigare möten

Manchester United har bra statistik mot Aston Villa och har inte förlorat i Birmingham sedan 1999. Däremot har de förlorat hemma på Old Trafford så sent som förra året med 1-0.  Endast fyra förluster totalt mot Aston Villa i Premier Leauge är fin statistik. Senaste mötet slutade 2-2.

Visste ni att

 • Ronaldo har fint facit mot Villa bland annat under åren 2007-2009 där han gjorde flera mål och assist mot laget.
 • Ludvig Augustinsson som är utlånad från Sevilla har endast gjort en match för Aston Villa hittills. Han är också skadedrabbad

 

Matchinformation

Aston Villa
Manchester United
Turnering: Premier League, omgång 15
Tid: Söndagen den 6 november 2022, 15.00
Plats: Villa Park, Birmingham
Domare: Anthony Taylor
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Fernandes (avstängd, en match)
 • Varane (hamstring, mitten/slutet november)
 • Tuanzebe (skadad, inget datum)
 • Williams (skadad, inget datum)
 • Jones (inte registrerad, tidigast januari)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Antony (skadad, eventuellt 6 november)
 • Martial (skadad, eventuellt 6 november)
 • Sancho (sjuk)
 • Heaton (oklar status, liten chans)
FORM
O16/10NewcastleHPL0-0
V19/10TottenhamHPL2-0
O22/10ChelseaBPL1-1
V27/10SheriffHEL3-0
V30/10West HamHPL1-0
V3/11SociedadBEL1-0

Aston Villa

Skador och avstängningar:

 • Kamara (knä, mitten november)
 • Carlos (vad, inget datum)
Tveksamma:

 • Martínez (hjärnskakning)
 • Augustinsson (lår)
FORM
O2/10Leeds UnitedBPL0-0
O10/10NottinghamBPL1-1
F16/10ChelseaHPL0-2
F20/10FulhamBPL0-3
V23/10BrentfordHPL4-0
F29/10NewcastleBPL0-4

United mot Aston Villa

Totalt:193102-41-50355-248
Borta:9537-23-35150-160
Premier League:5437-13-499-34
SENASTE MÖTENA
V2021-05-09BPL3-1
F2021-09-25HPL0-1
V2022-01-10HFA1-0
O2022-01-15BPL2-2
SENASTE BORTAMATCHER
V2015-08-14BPL1-0
V2020-07-09BPL3-0
V2021-05-09BPL3-1
O2022-01-15BPL2-2